Mark Hofman
Mark Hofman Accessoires 10 mei 2021

Kensington introduceert nieuwe StudioDock voor M1 iPad Pro

De nieuwe M1 iPad Pro is voorzien van een miniLED-beeldscherm. Enerzijds is dat erg fijn, want het beeld is van een stuk hogere kwaliteit. Anderzijds is het minder fijn, want oudere accessoires zijn niet echt goed te gebruiken. Zo ook niet je huidige Kensington StudioDock.

Om dat probleem op te lossen is de nieuwe Kensington StudioDock voorzien van een upgrade. Het bedrijf introduceert een nieuw model, zodat ook de nieuwe iPad Pro gebruikt kan worden.

Kensington StudioDock voor M1 iPad Pro

Het miniLED-beeldscherm zorgt ervoor dat de M1 iPad Pro iets dikker is dan zijn voorganger. Het verschil zit ’em in 0,5mm wat meer dan genoeg verschil is om nieuwe accessoires te vereisen. Apple liet onlangs weten dat je het huidige Magic Keyboard nog steeds kunt gebruiken, maar dat hij simpelweg niet meer goed sluit. Ideaal is anders, maar je huidige hoesje is in ieder geval nog te gebruiken. Dat geldt niet voor de mensen met een Kingston StudioDock in huis. Door het verschil in dikte is de nieuwe M1 iPad Pro niet te gebruiken met de accessoire en moet er dus een oplossing komen.

Magic Keyboard te gebruiken op M1 iPad Pro: ‘hij past alleen minder goed’

Die oplossing komt in de vorm van een gloednieuw model. Al moeten we eerlijk bekennen dat er, naast iets meer ruimte voor een dikkere M1 iPad Pro, niet veel veranderd. Sterker nog: alles blijft gewoon hetzelfde. Het enige nieuws dat vandaag naar buiten komt is dat het bedrijf aan een nieuw model werkt. 9to5Mac voorspelde het nieuws al eerder en vandaag heeft Kensington bevestigt dat het apparaat er gaat komen.

Voor de mensen die het product nog niet kennen: de Kensington StudioDock is een handige manier om van je iPad Pro je werkstation te maken. Het is mogelijk om je apparaten op te laden, de iPad op ooghoogte te houden en hem dus als volledig alternatief voor je laptop te gebruiken. Mensen die nu gebruikmaken van de StudioDock hoeft dus niet opzoek naar een alternatief als ze dat niet willen. Het is gewoon nog even afwachten tot het nieuwe model het daglicht ziet.

Sneller dan ooit

De nieuwe M1 iPad Pro werd tijdens het Spring Loaded evenement aangekondigd en is sneller dan ooit. Dat verhaal horen we overigens bij iedere release, maar het verschil zal dit keer wel erg goed zichtbaar zijn. Net als de Mac, maakt nu ook de iPad gebruik van Apple Silicon. Dankzij de eigen chip is Apple in de mogelijkheid om verreweg het meeste uit het apparaat te halen. Verwacht dus hogere prestaties, een betere accuduur en nog veel meer.

M1 iPad Pro: 5 opvallende dingen die je misschien niet zijn opgevallen

Benieuwd naar de M1 iPad Pro? Lees dan zeker even het bovenstaande artikel!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kensington introduceert nieuwe StudioDock voor M1 iPad Pro
Sluiten