Jelle van Es
Jelle van Es Products 14 mei 2021 0reacties

Japans bedrijf ruilt zijn luxe broodroosters in voor smartphones

In de categorie opvallend hebben we nu het nieuws van een Japans bedrijf dat vooral bekend staat om zijn luxe broodroosters nu de markt van de smartphones gaat bestormen. Of dat een goed idee is, dat is een tweede.

Het gaat om Balmuda, een Japans ontwerp-bedrijf dat dus bekendstaat om zijn producten voor in de keuken, waaronder dus een dure broodrooster. Dit meldt The Verge. Of de nieuwe smartphone ook smakelijk gaat zijn, dat valt nog te bezien.

Japanse broodrooster-maker komt met een smartphone

Voor het maken van het product, gaat Balmuda samenwerken met SoftBank. Dat is overigens geen bank, een fout die ik maakte in mijn eerste reis naar Japan, maar een aanbieder van smartphones. Dat bedrijf gaat het nieuwe model verkopen. Daar zit dan standaard een abonnement bij. Wanneer je hem zonder abonnement in huis wil halen, dan moet je hem bij Balmuda zelf aanschaffen.

Feitje op de vrijdag: helft Japanse smartphones in 2020 verkocht door Apple

De grote vraag is natuurlijk wel in hoeverre een bedrijf dat bekend staat om zijn broodroosters iets te vinden heeft op de markt van de smartphones. Zeker nu deze steeds meer verzadigd raakt en er al heel wat bedrijven zijn die hebben besloten om de markt achter zich te laten. Denk in dat opzicht maar aan LG, die onlangs liet weten er mee te stoppen. Omdat Balmuda geen ervaring heeft met het daadwerkelijk maken van een smartphone, gaat het ook nog eens samenwerken met Kyocera, die het toestel in elkaar gaat zetten.

Vraag of het iets wordt

Al met al is het echt maar de vraag of deze stap in de wereld van de smartphones iets wordt. Een budgetmodel gaat het waarschijnlijk niet worden. Het bedrijf verkoopt voor zo’n 200 euro al een broodrooster. Hoewel de ervaring met die broodrooster naar verluid heel erg goed zijn, is het alsnog dus 200 euro voor iets dat je ook voor een paar tientjes kan scoren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 0

Wees de eerste die reageert.

Reageer op artikel:
Japans bedrijf ruilt zijn luxe broodroosters in voor smartphones
Sluiten