Mark Hofman
Mark Hofman OMT Guides 9 mei 2021 0reacties

Zo schakel jij je iPhone in of uit zonder fysieke knoppen te gebruiken

Sinds de Touch-ID knop van de iPhone verdwenen is zet je de smartphone op een iets andere manier uit. Waar je voorheen gewoon de power-knop in kon drukken, moet je dat nu in combinatie met de volume-knop omhoog doen. Maar wat als deze combinatie, op een of andere manier, niet meer voor je werkt?

Dan hebben we goed nieuws voor je: de iPhone is namelijk alsnog uit te schakelen! Sterker nog: er is ook gewoon een manier om hem weer in te schakelen. In dit artikel leggen we je uit hoe je dat precies doet!

iPhone uitschakelen zonder knoppen

De situatie waarin de fysieke knoppen van je iPhone het niet meer doen kan voorkomen. Zolang de power-knop of de volume-knop van je smartphone het blijven doen zit je goed. Maar wat als één van die twee kapot is en jij je iPhone gewoon uit wil schakelen? Dan is het goed om te weten dat er een alternatieve werkwijze is waardoor dat nog steeds mogelijk is.

Om je iPhone zonder fysieke knoppen uit te schakelen doe je het volgende:

  • Ga naar de Instellingen
  • Kies voor de optie Algemeen
  • Scrol helemaal naar beneden tot je de optie Zet uit tegenkomt
  • Selecteer de optie en veeg het schuifje naar rechts

Het is natuurlijk niet de meest ideale manier om je iPhone uit te schakelen, maar in sommige situaties kan het best handig zijn.

De smartphone weer inschakelen

Het is hartstikke fijn dat jij je iPhone softwarematig uit kunt schakelen, maar hoe zet je hem weer aan? Normaal gesproken doe je dat door de power-knop in te drukken, maar wat als dat nu precies de knop is die het niet meer doet? De manier waarop jij je iPhone weer aan kunt zetten is misschien een beetje omslachtig, maar het kan in sommige situaties wel een uitkomst zijn. Wanneer de smartphone is uitgeschakeld hang je hem simpelweg aan de oplader. De telefoon wordt automatisch opgestart, zodat jij weer aan de slag kunt. Wel zo fijn aangezien een afspraak bij de Genius Bar geen overbodige luxe is.

One More Thing als app op je iPhone of iPad: zo haal je hem binnen

Benieuwd naar meer handige tips? Check dan ook zeker even deze pagina!

Reacties: 0

Wees de eerste die reageert.

Reageer op artikel:
Zo schakel jij je iPhone in of uit zonder fysieke knoppen te gebruiken
Sluiten