Mark Hofman
Mark Hofman Nieuws 4 mei 2021 6reacties

Je iPhone, Mac of Apple Watch moet zo snel mogelijk worden bijgewerkt!

Apple heeft met spoed een nieuwe iOS, iPadOS, watchOS en macOS update naar buiten gebracht. De nieuwe versies van de besturingssystemen zijn nodig om een aantal lekken binnen WebKit uit te dichten. Tijd om je iPhone, iPad, Mac of Apple Watch snel bij te werken dus!

Het bedrijf laat weten dat de lekken mogelijk misbruikt zijn en dat gebruikers met een ondersteund apparaat het systeem direct moeten bijwerken.

iPhone ontgrendelen met je Apple Watch? Zo stel je het in in iOS 14.5!

iPhone, iPad, Mac en Apple Watch nu bijwerken!

Er gebeurt deze week een hoop rondom Apple, maar dit bericht heeft wel enige haast. Wanneer jij dit namelijk leest op je iDevice, dan is het misschien handig om te kijken of je het meest recente besturingssysteem hebt. Apple heeft namelijk nieuwe updates uitgebracht voor de iPhone, iPad, Mac en Apple Watch. Het gaat om de volgende versies:

  • iOS 14.5.1
  • iPadOS 14.5.1
  • macOS 11.3.1
  • watchOS 7.4.1

De updates worden vrij snel uitgerold na de komst van de eerste versies, maar dat is zeker niet voor niets. Ze verhelpen namelijk een aantal lekken die in WebKit zitten. WebKit is Apple’s framework waardoor je de meeste web content op je apparaat kunt bekijken. Door de lekken kunnen kwaadaardige websites ongecontroleerde code checken op je apparaat. Het is dus verstandig om je iPhone, iPad, Mac of Apple Watch zo snel mogelijk te voorzien.

Apple Watch Series 6
Met blauw aluminium (Afbeelding: Apple)

De problemen bevinden zich overigens niet alleen op nieuwe apparaten, ook oudere modellen kunnen blootgesteld worden. Daarom heeft Apple apparaten als de iPhone 5s en iPad Air ook voorzien van een update. Voor de mensen met deze apparaten wordt iOs 12.5.3 uitgerold.

Zeker niet de eerste

Het verhaal van vandaag kan je misschien bekend voorkomen. Dat komt namelijk omdat dit zeker niet de eerste keer is dat dit gebeurt in iOS 14. Eerder bracht Apple als iOS 14.4 en 14.4.2 uit die een soortgelijk probleem moesten verhelpen. Het bedrijf kampt dus wel met een serieus probleem. Zorg er dus echt voor dat je de update snel doorvoert, zelfs wanneer je de webbrowser van je iPhone of Safari niet gebruikt.

Stem van Siri te veranderen in iOS 14.5: zo doe je dat op je iPhone!

Vorige week zag iOS 14.5 het daglicht. Benieuwd wat deze update te bieden heeft, lees dan zeker even bovenstaand artikel!

Reacties: 6

poezenbeest
poezenbeest

Hoe zit dat eigenlijk in de public beta’s?

Night
Night

Die bevatten hetzelfde lek. Alleen - omdat het public beta’s zijn - ligt het risico daarbij bij de gebruiker.

Goderikus
Goderikus

Grut zeg, wat een bangmakerij weer. Want het risico in een release versie kan je op  verhalen ? Is er ooit één op de 2 miljard klanten opgestaan die daarin geslaagd is ? Die mag dan wel een Nobelprijs krijgen

csteelooper
csteelooper

Ik snap je niet geloof ik… Je weet toch dat het risico voor het gebruik van (developer) beta’s bij de gebruiker ligt? Wat heeft dat te maken met schade op Apple verhalen? En trouwens, als jij outdated software blijft gebruiken terwijl er een update is vrijgegeven, dan ligt dat risico inderdaad bij jou. Deal with it…

zwah
zwah

Cancelcultuur en Aanklaagcultuur, het is niet anders.

dydefox
dydefox

En…inmiddels de tweede (?) Big Sur update binnen twee weken…Vroegah keek ik altijd op OMT of er bijzonderheden zijn, maar nu niets. En het zijn geen kleintjes, zit nu al 15 minuten naar het aftelklokje te staren.

Reageer op artikel:
Je iPhone, Mac of Apple Watch moet zo snel mogelijk worden bijgewerkt!
Sluiten