Mark Hofman
Mark Hofman OMT Guides 1 mei 2021 3reacties

iPhone ontgrendelen met je Apple Watch? Zo stel je het in in iOS 14.5!

Dankzij de nieuwe iOS 14.5 update is het vanaf nu mogelijk om je iPhone te ontgrendelen met je Apple Watch. Een handig trucje die we eerder al op de Mac zagen. Maar hoe maak je er precies gebruik van?

In dit artikel leggen we je stap voor stap uit hoe je de nieuwe functionaliteit kunt vinden en hoe je hem instelt.

Indrukwekkende cijfers: Apple Watch slaagt waar de concurrentie struikelt

iPhone ontgrendelen met je Apple Watch

Het ontgrendelen van je iPhone kan op verschillende manieren met Face ID als de makkelijkste optie. De gezichtsherkenning is snel, betrouwbaar en zorgt ervoor dat je bijna nooit meer de pincode van je smartphone in hoeft te voeren. Toch is dit sinds vorig jaar niet meer de meest gebruikte manier door de plicht om in publieke ruimtes mondkapjes te dragen. Het systeem van je iPhone heeft hierdoor namelijk meer moeite om je gezicht te herkennen, waardoor je waarschijnlijk alsnog regelmatig je pincode in moet voeren. Geen ramp, maar wel een beetje zonde.

Gelukkig komt Apple met een alternatief. Het bedrijf rolde begin deze week iOS 14.5 en watchOS 7.3 uit. Hiermee is het mogelijk om je iPhone te ontgrendelen met behulp van je Apple Watch. Erg handig, al staat de functionaliteit niet standaard ingesteld. Met de volgende stappen breng je daar verandering in:

  • Ga naar Instellingen
  • Selecteer de optie Face ID en toegangscode
  • Vul je pincode in (indien ingesteld)
  • Scroll verder naar de optie Ontgrendel met Apple Watch
  • Veeg het schuifje naar rechts

Vanaf dit moment kun jij je Apple Watch gebruiken om je iPhone te ontgrendelen. Hou er alleen wel rekening mee dat je smartwatch in de buurt moet zijn, om je pols moet zitten, ontgrendeld zijn en beveiligd zijn met een toegangscode.

Apple Watch Series 6 Review
Naast de Series 5 en SE. (Afbeelding: Mark Hofman / OMT)

Meer over iOS 14.5

Zoals gezegd bracht Apple iOS 14.5 eerder deze week al uit. Om je een goed overzicht te geven van wat je er precies van kunt verwachten hebben we 5 handige functionaliteiten op een rijtje gezet. Dit artikel is via de onderstaande link te lezen.

iOS 14.5: deze 5 handige functionaliteiten komen naar je iPhone

Benieuwd naar wat watchOS 7.3 je te bieden heeft? Lees dan dit artikel even!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 3

zwah
zwah

Het werkt niet goed, bij mij in ieder geval helemaal niet. Diverse keren al geprobeerd in de supermarkt maar het werkt gewoon niet.

macimackees
macimackees

naast ios 14.5 moet je iPhone wel over FaceID beschikken

zwah
zwah

Mijn iPhone 11 pro heeft Face ID en software versie 14.5.1, ook mijn Watch (5) heeft de laatste versie.

Reageer op artikel:
iPhone ontgrendelen met je Apple Watch? Zo stel je het in in iOS 14.5!
Sluiten