Mark Hofman
Mark Hofman OMT Lists 1 mei 2021 0reacties
Leestijd: 4 minuten

iOS vs Android: 5 redenen waarom je over moet stappen op een iPhone

De strijd tussen Android en iOS is al jaren gaande. Waar het gat tussen de twee besturingssystemen steeds kleiner wordt zijn er natuurlijk nog genoeg redenen om een iPhone aan te schaffen.

In dit artikel zetten we vijf grote voordelen van een iPhone voor je op een rij!

Android vs iOS: waarom overstappen naar iPhone?

Er zijn voor zowel Android-gebruikers als voor iOS-gebruikers talloze redenen waarom er voor een smartphone met het besturingssysteem gekozen wordt. De één is een stuk meer open dan de ander, maar de ander is weer een stuk veiliger dan de één. Mocht jij een consument zijn die nog twijfelt tussen de twee, dan is dit artikel voor jou. We zetten vijf redenen op een rij waarom jij, volgens ons, voor een iPhone zou moeten kiezen.

#1 Je iPhone blijft jaren up-to-date

Er is een grote ergernis onder Android-gebruikers op het gebied van softwareupdates. Toestellen worden na twee of drie jaar al niet meer voorzien. Ondanks het feit dat dit inmiddels aan het verbeteren is blijft het een struikelblok. Dat heeft onder andere te maken met het feit dat veel fabrikanten afhankelijk zijn van processors van derden. Hierdoor zijn bedrijven als Samsung bijvoorbeeld afhankelijk van leveranciers als Qualcomm om een goede update af te leveren. Iets waar iOS geen last van heeft.

De iPhone is namelijk voorzien van Apple’s eigen processor, waardoor het bedrijf de touwtjes in handen heeft. Zo worden iOS-apparaten vaak nog vijf jaar na aanschaf voorzien van updates. Iets dat met de huidige kwaliteit aan smartphones wel heel erg prettig is. Als jij dus van plan bent om lang met je iPhone 12 te doen, dan is het goed om te weten dat je tot 2025 gebakken zit.

iPhone 12 in het paars Amazon Prime Day
De paarse iPhone 12 inclusief wallpaper. (Afbeelding: Apple)

#2 Exclusieve iOS-apps

Er zijn een hoop applicaties en games die je alleen voor een iOS-apparaat kunt krijgen. Denk bijvoorbeeld eens aan populaire apps als Clubhouse en Halide. Mensen met een Android-smartphone grijpen simpelweg mis en dat is best wel zonde.

Nu hoor ik je denken: “maar er zijn ook applicaties die wel op Android te vinden zijn, maar niet op iOS”. Waar dat zeker het geval is blijkt uit recent onderzoek dat Apple het op dat gebied wel beter voor elkaar heeft. Voor iedere exclusieve app die je op Android kunt vinden, krijg je er twee op iOS.

#3 Het heerlijke ecosysteem

Waar de strijd om smartphones anno 2021 flinke spanning met zich meebrengt, zijn er andere markten waar Apple koning is. Denk bijvoorbeeld aan het succes van iPad en de Apple Watch die ervoor zorgen dat het bedrijf domineert. De kans dat jij thuis een iPad hebt liggen of gebruikmaakt van een Mac is best wel groot. Wat dat betreft is het erg goed om te weten dat het ecosysteem van Apple simpelweg magistraal is. iOS, iPadOS, watchOS, tvOS en macOS: ze werken ontzettend goed samen.

Of je het nu hebt over het ontgrendelen van je iPhone met je Apple Watch of het delen van bestanden: je betreedt met een iPhone een fantastisch ecosysteem waar je niet meer vanaf wilt!

De Apple Retina 4K 21,5-inch iMac moet het met minder opslagopties stellen. Afbeelding: Apple Inc.

#4 iOS scoort op privacygebied

Waar Android op privacygebied steeds beter wordt, speelt iOS het spelletje helemaal uit. In de afgelopen paar jaar heeft Apple vol ingezet in het beschermen van zijn gebruikers. Het meest recente resultaat ervan? De App Tracking Transparency. Op deze manier is het mogelijk om te bepalen welke apps je gegevens mogen tracken en welke niet. En dat is slechts het tipje van de sluier. iOS apps moeten bijvoorbeeld toestemming vragen tot je galerij, locatie en kunnen je niet zomaar meldingen sturen.

Er zijn veel dingen die je kunt zeggen over Apple, maar dat het bedrijf de boel op privacygebied niet op orde heeft niet.

#5 Goed geld voor je oude toestel

iPhones leveren na een tijd gebruik bij lange na niet meer op wat ze je gekost hebben. Toch ligt de waarde van een iOS-apparaat op dat gebied hoger dan dat van een Android-apparaat. Dat heeft dan ook zeker te maken met het feit dat bedrijven na zes maanden hun smartphones al in de aanbieding gooien. Bij Apple hoef je daar niet op te rekenen.

Misschien niet heel fijn voor de aanschaf van een nieuw model, maar wel degelijk een voordeel wanneer je er weer een wil verkopen!

iPhone SE Plus (2020)
Klik/tap voor groter (Afbeelding: Mark Hofman / OMT)

Meer weten over iPhone?

Wil je meer weten over de iPhone, iOS en alles wat daarbij komt kijken? Dan zit je bij One More Thing helemaal goed! We schrijven dagelijks over de meest recente ontwikkelingen, helpen je bij je problemen en zorgen ervoor dat je het meeste uit je producten haalt!

iOS 14: 5 handige iPhone-functionaliteiten die je misschien nog niet kende

Benieuwd naar wat je allemaal kunt doen met iOS 14? Lees dan ook zeker het artikel via bovenstaande link!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 0

Wees de eerste die reageert.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
iOS vs Android: 5 redenen waarom je over moet stappen op een iPhone
Sluiten