Mark Hofman
Mark Hofman OMT Guides 2 mei 2021 0reacties

Stem van Siri te veranderen in iOS 14.5: zo doe je dat op je iPhone!

Begin deze week rolde de nieuwe iOS 14.5 update uit. Mensen met een ondersteunde iPhone krijgen door het nieuwe besturingssysteem een lading aan nieuwe functionaliteiten van Apple. Zo is het onder andere mogelijk om de stem van Siri te veranderen.

In dit artikel leggen we je niet alleen uit wat je allemaal kan doen met de feature, maar vertellen we je ook hoe je het instelt!

Nieuw in iOS 14.5: Songteksten delen en meer gemak in de Muziek-app

Zo verander je de stem van Siri

Door de komst van iOS 14.5 heeft Siri een aantal nieuwe stemmen gekregen. De Nederlands variant van de slimme assistent kent hierdoor slechts één nieuwe stem. Consumenten die gebruikmaken van de Engelstalige versie van Siri krijgen overigens wel meer voordelen. Voor deze variant zijn er namelijk maar liefst vier stemmen beschikbaar. Deze stemmen zijn door Apple toegevoegd om de assistent op je iPhone meer diversiteit te geven. Iets dat zijn vruchten zeker afwerpt, gezien de nieuwe stemmen een stuk natuurlijker klinken.

In Nederland kennen we op dit moment vooral de mannelijke variant van Siri, maar daar is een vrouwelijke variant aan toegevoegd. Deze kun je zelf natuurlijk uitproberen en dat doe je als volgt:

  • Ga naar de Instellingen
  • Selecteer de optie Siri en zoeken
  • Kies vervolgens voor de optie Siri-stem
  • Selecteer Stem 1 of Stem 2

Wanneer je voor het eerst op de tweede stem klikt zul je zien dat deze nog niet op je iPhone staat. Door op de optie te klikken zal er een download starten en kan het dus even duren voor je ook daadwerkelijk aan de slag kan gaan met de nieuwe stem!

Meer iOS 14.5

Naast het veranderen van de Stem van Siri is er nog meer mogelijk in iOS 14.5. Zo heb je onder andere toegang tot de nieuwe, en vooral veelbesproken, App Tracking Transparency functionaliteit.

iOS 14.5: deze 5 handige functionaliteiten komen naar je iPhone

Benieuwd wat het besturingssysteem je allemaal te bieden heeft? Lees dan zeker even het bovenstaande artikel!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 0

Wees de eerste die reageert.

Reageer op artikel:
Stem van Siri te veranderen in iOS 14.5: zo doe je dat op je iPhone!
Sluiten