Mark Hofman
Mark Hofman OMT Guides 2 mei 2021 0reacties
Leestijd: 2 minuten

iOS 14.5: zo zet je automatische downloads uit de voor Podcasts-app

Apple Podcasts is met de komst van iOS 14.5 aanzienlijk veranderd. Het platform ziet er overzichtelijker uit, biedt abonnementen aan en is voorzien van een aantal nieuwe functionaliteiten. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om nieuwe afleveringen van je favoriete shows automatisch binnen te halen.

Het kan zijn dat je blij bent met het feit dat afleveringen automatisch gedownload worden op je iPhone of iPad, maar wat als je dat niet wilt? In dit artikel vertellen we je stap voor stap hoe je de functionaliteit uit zet.

Spotify richt pijlen op Apple Podcasts en introduceert abonnementen

Automatisch Podcasts downloaden met iOS 14.5

Doordat Apple Podcasts een stuk overzichtelijker oogt is de kans groot dat jij nieuwe shows gaat ontdekken. Iedere aflevering is vervolgens online te luisteren, maar kun je ook bij voorbaat al binnenhalen. Op die manier heb je geen internetverbinding nodig om toch naar je favoriete hosts te luisteren. Dat offline downloaden was natuurlijk al mogelijk, maar moest je de desbetreffende podcast wel alvast in je bibliotheek zetten. Iets dat met de komst van iOS 14.5 niet meer hoeft.

In Apple Podcasts is het nu ook mogelijk om direct losse afleveringen te downloaden. Vervolgens verschijnen deze afleveringen apart in je bibliotheek, waardoor je als gebruiker een stapje overslaat. Daarnaast is het ook mogelijk om afleveringen, direct wanneer ze uitgebracht worden, automatisch binnen te halen. Deze functionaliteit staat standaard ingesteld voor de podcasts die je volgt. Maar wat als je daar helemaal geen zin in hebt? Dan is het goed om te weten dat je deze feature ook uit kunt schakelen. Dat doe je als volgt:

  • Ga naar de pagina van de podcast
  • Druk rechts bovenin op de drie stipjes
  • Kies voor Instellingen
  • Zoek naar de optie Automatisch downloaden
  • Schakel de functie uit
Apple podcasts
De vernieuwde Podcasts-app (Afbeelding: Apple / screenshot)

Het vernieuwde Apple Podcasts

Zoals gezegd zijn er een hoop dingen nieuw in de Apple Podcasts-app van iOS 14.5. Het platform is onder andere voorzien van abonnementen, waardoor podcastmakers eindelijk de kans hebben om geld te verdienen aan hun werk. Al pakt Apple daar natuurlijk wel een percentage van.

Zoveel gaat Apple vangen voor de abonnementen in de vernieuwde Podcasts-apps

Benieuwd hoeveel Apple precies wil hebben van de makers? Lees dan zeker even het artikel via de bovenstaande link!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 0

Wees de eerste die reageert.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
iOS 14.5: zo zet je automatische downloads uit de voor Podcasts-app
Sluiten