Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Digital 20 mei 2021 0reacties
Leestijd: 2 minuten

Google tilt met Project Starline videobellen naar compleet nieuwe dimensie

Tijdens de jaarlijkse Google-keynote heeft de welbekende zoekmachine een nieuw project gepresenteerd, namelijk Project Starline. De nieuwe technologie moet ervoor zorgen dat je met iemand over het internet kunt praten, terwijl het net lijkt alsof diegene voor je zit. Dat gebeurt dan middels een soort hologrammen. Next-level videobellen dus.

Google heeft hiervoor een video uitgebracht, om het idee goed uit te beelden. In de video zien we iemand zitten voor een glazen paneel. Die persoon ziet vervolgens een ander persoon in het glas. Maar de beelden zijn niet tweedimensionaal, maar volledig driedimensionaal. En het oogt allemaal behoorlijk echt.

Project Starline van Google

Google legt uit dat de technologie achter de hologrammen gebruikmaakt van nieuwe ontwikkelingen op het gebied van computervisie, machine learning, ruimtelijke audio en real-time compressie. Project Starline gebruikt bovendien een nieuw displaysysteem dat in staat is tweedimensionale beelden in 3D te weergeven.

Voorlopig kun je dergelijke technologie nog niet in huis halen. Project Starline heeft voor nu nog speciale booths nodig waarin verschillende dieptesensoren en camera’s aanwezig zijn. Die sensoren en camera’s zorgen voor het driedimensionale beeld van de persoon die digitaal tegenover je zit.

Het beeld blijft een illusie

De technologie fopt eigenlijk je hersenen. Voor jou idee zit er daadwerkelijk iemand tegenover je, omdat je ogen dat als zodanig waarnemen. Echter, wanneer je je lichaam of hoofd een beetje verplaatst, dan breekt de illusie. Het fotorealistische beeld verstoort dan.

Philips Hue wordt onderdeel van Smart Home-groep Apple, Google en Amazon

We moeten echter niet vergeten dat we hier te maken hebben met een vroege versie van deze nieuwe technologie. Het gaat dus nog wel even duren voordat Project Starline op de markt komt. Die plannen zijn er overigens wel. Google wil er bijvoorbeeld voor zorgen dat de hardware zo klein gemaakt kan worden, dat het gebruikt kan worden in andere apparaten. Later in 2021 opent het bedrijf het project voor meer bedrijven, die dan kunnen meehelpen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 0

Wees de eerste die reageert.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Google tilt met Project Starline videobellen naar compleet nieuwe dimensie
Sluiten