Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Digital 25 mei 2021 1reactie
Leestijd: 2 minuten

Google Docs maakt leven makkelijker: langverwachte feature is hier!

Google Docs is een handige online tekstverwerker die mettertijd een stuk slimmer en beter, maar ook populairder geworden is. Nu komt daar wederom een handige functionaliteit bij, waardoor je een ander programma, zoals Word van Microsoft, wellicht wat minder mist. Maar of het daarmee een echte vervanger is…

Google Docs is met name populair onder studenten en mensen met een Chromebook. De online tekstverwerker is helemaal gratis te gebruiken en biedt heel veel handige functies aan. Je kunt natuurlijk tikken, knippen en plakken, maar je kunt ook online samen aan hetzelfde document werken.

Google tilt met Project Starline videobellen naar compleet nieuwe dimensie

Update voor Google Docs

En nu wordt werken in Google Docs net een beetje beter, aangezien Google een nieuwe functie geïntroduceerd heeft. Je kunt namelijk vanaf nu een afbeelding boven of onder een tekst plaatsen. Eindelijk! Dat konden gebruikers al met Word 97, dus het werd hoog tijd dat Google de optie ook zou implementeren.

Daarnaast is het zo dat Google Docs voor een groot deel een opgesteld format behoudt wanneer je iets kopieert uit een programma als Word. Wil je dus iets overbrengen, dan kun je dat nu doen zonder je zorgen te hoeven maken over het format, het gekozen lettertype en de plekken waar afbeeldingen staan.

Afbeeldingen plaatsen in Docs

Google laat weten dat alle gebruikers van Google Docs toegang krijgen tot de nieuwe functies. Om een afbeelding boven of onder een tekst te kunnen plaatsen, ga je als volgt te werk.

  1. Klik op de afbeelding die je wil bewerken
  2. Ga naar de opties die je aantreft in de sidebar
  3. Hier tref je de nieuwe functies aan; je kunt ze gewoon aanklikken

Hoewel de functies voor iedereen beschikbaar zijn, kan het zijn dat je ze nu nog niet tegenkomt. De uitrol vindt namelijk gefaseerd plaats, sinds 24 mei. Het is niet duidelijk hoe lang het precies duurt voordat iedereen de update ontvangt. Het is dus slechts een kwestie van tijd voordat je ermee aan de slag kunt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 1

marius1976
marius1976

Misschien begrijp ik de term ‘boven of onder’ de tekst niet. Maar deze optie zat toch al heel lang in Google Docs?

Wordt bedoeld dat de tekst over de afbeelding heen kan lopen of dat een afbeelding over tekst heen geplaatst kan worden?

Een afbeelding boven de tekst zie ik als dit:

AFBEELDING 1

Tekst

AFBEELDING 2

Afbeelding 1 staat boven de “tekst” en Afbeelding 2 staat eronder. Dat kon toch al jaren met Google Docs?

EDIT:
Ja ik heb het oorspronkelijke Engelstalige bericht gevonden. “Boven en Onder” de tekst is een beetje onhandig vertaald misschien. Het gaat om tekst op de voorgrond of op de achtergrond (Tekst voor of achter de afbeelding; afbeelding voor of achter de tekst).

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Google Docs maakt leven makkelijker: langverwachte feature is hier!
Sluiten