Mark Hofman
Mark Hofman Apple Inc. 6 mei 2021 1reactie

Epic Games geeft toe: ‘bij schending van regels worden ontwikkelaars verbannen’

Epic Games zit in de rechtszaal met Apple vanwege het feit dat Fornite uit de App Store is verbannen. Het bedrijf hanteert echter een zelfde constructie voor mensen die zich niet aan die regels houden.

Andrew Grant, Technical Director bij Epic Games, kreeg een paar kritische vragen van Apple’s advocaat. Het doel was om te laten zien dat de keuze om Fortnite uit de App Store te verbannen helemaal niet zo bijzonder was. Dat doel is overduidelijk behaald.

Epic Games doet opvallende uitspraak: “speciale deal Apple hadden we geaccepteerd”

Epic Games hanteert dezelfde regels als Apple

Tijdens de derde dag van de rechtszaak tussen Apple en Epic Games werd één ding duidelijk. De ontwikkelaar van Fortnite, en de maker van de Unreal Engine, tolereert partijen of mensen die de regels breken niet. Hiermee probeert Apple’s advocaat duidelijk te maken waarom de keuze van het verbannen van Fortnite gemaakt is. Om dit te bereiken werden er een aantal vragen gesteld die in kaart brachten dat Epic Games ook zelf duidelijke regels heeft. Wanneer iemand deze regels schendt, dan worden ze uiteindelijk verbannen. Dat is het antwoord wat Andrew Grant op één van de vragen gaf. Het is immers belangrijk dat “we verlangen naar het gelijke speelveld-principe.”

“Als de integriteit van het spel uit elkaar valt, en mensen geloven dat de regels niet meer voor hen gelden, dan kunnen ze niet meer deelnemen aan het spel”. Zo vervolgde de advocaat van Apple. Het zou er volgens hem dus voor kunnen zorgen dat het platform in een neerwaartste spiraal terecht komt. Iets waar de advocaat mee wil zeggen dat dit precies is wat Epic Games zelf ook heeft gedaan. Door een nieuwe update uit te brengen werd de betaalmuur van de App Store omzeilt en dat is een duidelijke schending van de regels.

Naast het terugkaatsen van de bal zocht Apple ook verzoening bij andere bedrijven. Zo begon de advocaat zijn openingsstatement met een waarschuwing die gericht was op Sony, Microsoft en Nintendo. Als de App Store het slachtoffer kan worden van dit soort rechtszaken, dan zouden die bedrijven ook zeker kunnen volgen.

Een gelijk speelveld

Voor de zoveelste keer verwijst Apple naar het gelijke speelveld-principe. Het is volgens het bedrijf ontzettend belangrijk dat iedereen gelijk behandeld wordt. Zo is het een vereiste dat iedereen dezelfde consequenties krijgt wanneer ze de regels overschrijden. Ook Epic Games, dus. Alleen lijkt Apple daar zelf ook niet altijd aan te voldoen.

Apple deed alles om Netflix te behouden, maar waarom is dat erg?

In het bovenstaande artikel is te lezen hoe het bedrijf alles op alles zette toen Netflix besloot de in-app aankopen te omzeilen. Al liep die strijd heel anders, aangezien Apple toen zelfs reclame wilde maken voor de streamingdienst.

Reacties: 1

Pieter1969
Pieter1969

Nemen jullie het zekere voor het onzekere en gebruiken jullie in geval van twijfel maar gewoon overal een t bij d/t spellingsissues??? Wéér een t achter een voltooid deelwoorttt

Reageer op artikel:
Epic Games geeft toe: ‘bij schending van regels worden ontwikkelaars verbannen’
Sluiten