Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Digital 21 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

BTS laat YouTube-records sneuvelen door het nieuwe nummer Butter

BTS is een Koreaanse boyband die furore maakt op het internet. Niet alleen vanwege de populaire muziek, maar ook vanwege populaire video’s. Zo heeft de band wederom een clip online gezet die records verpulvert op de videostreamingdienst YouTube. Het gaat in dit geval om het nieuwe nummer genaamd Butter.

Onlangs bracht de Koreaanse boyband BTS een nieuwe video uit op YouTube. In het filmpje zagen we een geanimeerd beetje boter langzaamaan smelten. De video duurde een uur; uiteindelijk veranderde het hompje boter in een hartje. Niet alleen de boter smolt op dat moment. Ook de harten van fans waren toen gesmolten.

YouTube-app binnenkort niet meer te gebruiken op oudere Apple TV-modellen

BTS verpulvert YouTube-record

In april wist de video bijna dertien miljoen views te pakken (12,8 miljoen om precies te zijn). Maar wat bleek: dit was slechts een teaser voor wat nog komen ging. De video was een teaser voor de videoclip van het nieuwe nummer Butter. Die video werd op 21 mei gepubliceerd en doet het ook ontzettend goed op het platform.

Sterker nog: de video doet het echt gigantisch goed. Binnen een uur stond het aantal views al op negentien miljoen. Dat is gelijk aan heel Nederland, plus wat mensen uit België. Dat is nog niet het meest indrukwekkende, want binnen dertien minuten (!) ging de teller al voorbij de tien miljoen views.

Nog meer records

Daarmee verbreekt de band zijn eigen record. Het vorige nummer dat zo snel heel veel views haalde, was Dynamite. Dat nummer heeft nu meer dan 185 miljoen views op YouTube en is daarmee de populairste videoclip van de band op het platform. De vraag is nu of het BTS gaat lukken dat record ook nog eens te verpulveren.

Het is overigens zo dat het nummer Dynamite binnen 24 uur meer dan 101 miljoen views telde. De boyband heeft dus nog een record in handen. En een record in het vooruitzicht om opnieuw te verbreken. Ben je nu nieuwsgierig naar het nummer of de band an sich? Check dan de videoclip hieronder.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
BTS laat YouTube-records sneuvelen door het nieuwe nummer Butter
Sluiten