Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Apple Watch 5 mei 2021 0reacties

Updaten Apple Watch Series 3 vanaf dit jaar met veel pijn en moeite

Als je een Apple Watch Series 3 wil updaten in 2021, houd er dan rekening mee dat dit heel veel tijd en energie gaat kosten. De smartwatch wordt nog altijd verkocht naast de iets duurdere Watch SE, maar is al sinds 2017 beschikbaar. Het is duidelijk dat de hardware verouderd is en dat merk je als gebruiker, helaas.

Normaliter is het zo dat wanneer je een Apple Watch wil updaten, je drie dingen doet. Je laadt het apparaat op tot vijftig procent, koppelt hem even en wacht totdat het proces voltooid is. Hoewel het wel werkt, duurt het soms best lang — en dan hebben we het over de modernere modellen.

Apple Watch Series 3 updaten is een nachtmerrie

De Apple Watch Series 3 is dus een oud beestje. Het updaten gaat daardoor moeizaam. Het wifi-model heeft 8 GB aan interne opslagruimte, waarvan een groot deel naar het besturingssysteem gaat. Als je bijvoorbeeld watchOS 7.4 wil installeren (onlangs gelanceerd), dan moet je door een aantal hoepels springen.

Apple Watch Series 3
De Series 3 (Afbeelding: Apple)

Je moet dan het horloge ontkoppelen en terugbrengen naar de fabrieksinstellingen. Vervolgens moet je hem installeren en de verse update installeren. Mocht je direct je gegevens uit de backup gehaald hebben, dan kom je er al gauw achter dat je het proces opnieuw moet doen. Want anders is er niet genoeg ruimte.

Apple weet hier van

Na het updaten van de smartwatch kun je eindelijk je gegevens uit de cloud halen. Het vervelende is dat Apple hiervan op de hoogte is. Op een supportpagina laat het bedrijf weten dat dit updateproces behoorlijk normaal is. Ook hoef je niet eens te proberen om eerste ruimte vrij te maken op een andere manier.

‘Apple Watch vanaf 2022 zeer interessant voor mensen met diabetes’

Hoewel dit wel werkt, is het ook behoorlijk vervelend. Het proces is tergend genoeg om eens te denken dat je een update overslaat. Terwijl updates installeren juist zo belangrijk kan zijn, zoals watchOS 7.4.1 laat zien. Die bevat namelijk een kritieke software-update. Sommige updates zijn dus echt nodig.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 0

Wees de eerste die reageert.

Reageer op artikel:
Updaten Apple Watch Series 3 vanaf dit jaar met veel pijn en moeite
Sluiten