Mark Hofman
Mark Hofman Apple TV+ 6 mei 2021 0reacties

Apple TV+ maakt dankzij ‘Servant’ kans op een TV Choice Award

Apple TV+ heeft weer een kans gekregen om in de prijzen te vallen. Het bedrijf is dit keer met de serie ‘Servant’ genomineerd voor een TV Choice Award in de categorie Drama. Voor deze prijs moet de titel het opnemen tegen 62 andere genomineerden.

In tegenstelling tot andere awards uit de industrie, wordt deze prijs uitgereikt op basis van de kijker. Gezien Apple TV+ voornamelijk veel kwaliteit biedt en niet persé erg populair is, valt het nog te bezien of de streamingdienst de prijs binnen weet te hengelen.

Samuel L. Jackson haalt vijf nieuwe namen binnen voor eigen serie op Apple TV+

Apple TV+ serie genomineerd voor TV Choice Award

Via het twitteraccount van ‘Servant’ werd de nominatie bekendgemaakt. De serie neemt het zoals gezegd op tegen 62 andere genomineerden in de categorie drama van de TV Choice Awards. Het eerste seizoen van de serie deed het goed, maar het balletje lijkt sinds januari dit jaar pas echt te zijn gaan rollen. In de eerste maand van het jaar werd het tweede seizoen gelanceerd. Dat zorgde voor een fantastisch resultaat, waardoor de serie in de buurt van succesverhalen ‘Defending Jacob’ en ‘Ted Lasso’ kwam.

De serie van M. Night Shymalan is overigens geen onbekende op het gebied van prijzen. Zo won het in april de Golden Reel Award en werd het ook genomineerd voor een Saturn Award. De serie met o.a. Lauren Ambrose, Rupert Grint en Nell Tiger Free krijgt overigens ook nog een derde seizoen. Als alles volgens planning verloopt is deze vanaf december te zien op de streamingdienst.

Groot succes

Ondanks het feit dat het eerste seizoen van ‘Servant’ niet zo’n groot succes was, besloot Apple TV+ toch een tweede seizoen te maken. Achteraf een uiterst goede beslissing gezien de kijkcijfers door het dak gingen. Apple TV+ bracht iedere week een nieuwe aflevering uit en deze nieuwe aflevering werd uiteindelijk, in de eerste week van verschijning, twee keer zo vaak bekeken. Iets dat ook zeker gevolgen had voor het eerste seizoen, dat opeens vijf keer meer bekeken werd dan voorheen.

Apple TV+: deze topseries kun je de aankomende maanden verwachten

Naast een nieuw seizoen van ‘Servant’ heeft Apple TV+ nog veel meer te bieden in 2021. Benieuwd welke films en series eraan komen, lees dan zeker even het bovenstaande artikel!

Reacties: 0

Wees de eerste die reageert.

Reageer op artikel:
Apple TV+ maakt dankzij ‘Servant’ kans op een TV Choice Award
Sluiten