Mark Hofman
Mark Hofman Geruchten 10 mei 2021 0reacties
Leestijd: 2 minuten

Kuo: “Apple gebruikt vanaf 2023 eigen 5G-modem voor iPhone”

Vanaf 2023 hoeft Apple niet meer afhankelijk te zijn van Qualcomm als het op 5G modems voor de iPhone aankomt. Dat is het nieuws dat betrouwbare analist Ming-Chi Kuo vandaag naar buiten brengt. Vanaf dat jaar zou Apple namelijk gebruik gaan maken van een eigen 5G-modem.

Net als nu het geval is met de SoC-chips voor de Mac zal Apple vanaf 2023 ook gebruik gaan maken van een eigen 5G-modem. Iets wat Qualcomm zonder twijfel in een lastige positie zal brengen.

‘Apple wil weg bij Qualcomm en werkt aan eigen modem’

iPhone vanaf 2023 met eigen 5G-modem

Ming-Chi Kuo ziet aardig wat problemen voor Qualcomm, en de smartphonemarkt in het algemeen, wanneer Apple er voor kiest om een eigen 5G-modem te gebruiken. De betrouwbare analist laat weten dat het geld, dat de chipmaker verliest, ergens gecompenseerd moet worden en dat dit voornamelijk de Android-gebruikers zal raken. De druk in het lage-segment en het midden-segment van de markt zal toenemen en de strijd met de concurrentie wordt feller. Het grote spelletje wordt vanaf dat moment dus niet meer alleen in de top van de markt gespeeld.

Apple zet zichzelf daarentegen in een uiterst fijne positie. Door de Intel-processors in te ruilen voor het eigen Apple Silicon is het bedrijf afgelopen jaar al wat afhankelijkheid verloren. Door het gebruik van een eigen 5G-modem wordt dat alleen maar meer. Het bedrijf heeft de touwtjes steeds meer in eigen hand. Officieel gezien moet de beslissing nog bevestigd worden door Apple zelf, maar Ming-Chi Kuo is een uiterst betrouwbare bron op dat gebied. Daarnaast heeft Barclays zich eerder uitgesproken over de situatie en het bedrijf kwam met een zelfde voorspelling.

iPhone 12 mini
De 12 mini (met 5G ondersteuning) in het zwart. (Afbeelding: Mark Hofman / OMT)

De kans dat we vanaf 2023 dus iPhone-modellen op de markt zien verschijnen met een 5G-modem van Apple zelf is dus aanwezig.

Overstap van Intel

Het is al even bekend dat Apple zijn eigen 5G-modems gaat bouwen. Waar het bedrijf eerst afhankelijk was van Intel, stapte het over naar Qualcomm gezien de eerste leverancier niet naar wens kon leveren. De deal is tot en met 2024 geldig en de verwachting is dan ook dat vanaf dat moment Apple zijn eigen modems heeft. Die worden volgens Ming-Chi Kuo dus al vanaf 2023 gebruikt.

Apple gebruikt Qualcomm’s 5G modems in iPhone-modellen tot 2024

Benieuwd naar dat hele verhaal? Lees dan zeker even het artikel via de bovenstaande link!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 0

Wees de eerste die reageert.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Kuo: “Apple gebruikt vanaf 2023 eigen 5G-modem voor iPhone”
Sluiten