Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Apple Inc. 4 mei 2021 0reacties

Apple haalt ex-Google werknemer binnen: alles over AI-expert Samy Bengio

Apple heeft Samy Bengio binnengehaald. De man is AI-wetenschapper en werkte tot voor kort bij concurrent Google. Nadat het Amerikaanse bedrijf twee teamleden ontsloeg besloot ook hij te vertrekken, wat hem een nieuwe baan bij Apple opleverde. Daar zal hij aan de slag gaan in het team van John Ginnandrea.

Bengio krijgt naar verluidt zijn eigen onderzoeksafdeling bij Apple. Het nieuwe team, dat zich voornamelijk richt op de toepassing van kunstmatige intelligentie, doet direct verslag aan Giannandrea. De komst van Bengio zal voor de SVP of Machine Learning and AI Strategy overigens bekend voorkomen. Hij was zelf in het verleden ook werkzaam bij Google.

Google Assistant dankzij nieuwe update een stuk slimmer en persoonlijker

Samy Bengio naar Apple

Apple’s nieuwste aanwinst heeft zo’n veertien jaar bij Google gewerkt en was een van de eerste mensen achter het Google brain AI-team. Samy Bengio was doorslaggevend voor veel ontwikkelingen op het gebied van Deep Learning-algoritmen. Zo stond hij onder andere aan de basis van datgeen wat we vandaag de dag kunstmatige intelligentie noemen. Zijn laatste werkdag was op 28 april jongstleden.

Apple, Amazon, Google smart home
Het logo van Siri (Afbeelding: Apple)

Bengio vertrok bij Google, omdat de zoekmachinegigant twee van zijn collega’s op straat zette. In december vloog Timnit Gebru eruit. Gebru is de mede-oprichter van het ethische AI-team bij Google. En in februari moest Margaret Mitchell er ook aan geloven, die eveneens aan de wieg stond van dat belangrijke team.

Herstructurering bij AI-team Google

Omdat Google beide medewerkers ontsloeg, gingen de teams die verantwoordelijk zijn voor kunstmatige intelligentie op de schop.  Vlak voordat ze vertrokken, uitte Gebru en Mitchell hun zorgen over het gebrek aan diversiteit bij Google en de manier waarop onderzoek overzien werd. Bengio steunde beide ex-collega’s.

Google rolt nieuwe Android-feature uit die wel heel bekend voorkomt

Nadat hij zijn steun uitsprak, vertrok de man ook bij Google — als één van de meest hooggeplaatste medewerkers. In december gooide Gebru hierover nog een tweet de wereld in, met daarin de tekst: “Finally thank you to Samy Bengio for creating space (and cover) for us to do this type of work. He protects me a lot behind the scenes.”

Reacties: 0

Wees de eerste die reageert.

https://www.reuters.com/technology/apple-hires-ex-google-ai-scientist-who-resigned-after-colleagues-firing-2021-05-03/

Reageer op artikel:
Apple haalt ex-Google werknemer binnen: alles over AI-expert Samy Bengio
Sluiten