Mark Hofman
Mark Hofman Apple Inc. 4 mei 2021 0reacties

Apple: ‘Epic Games wil dat we Android worden en daar hebben we geen zin in’

In de strijd tussen Epic Games en Apple heeft die eerste partij er alles aan gedaan om de problemen met de App Store te bewijzen. Het bedrijf wil dan ook dat alternatieve downloadwinkels en aankopen buiten de store worden toegestaan. Iets waar Apple echt geen trek in heeft.

Volgens Apple wil Epic Games ontzettend graag dat het besturingsysteem op Android gaat lijken. “En daar hebben wij en onze klanten geen zin in”, laat advocaat Karen Dunn weten.

Spotify, Epic, Tile en meer partijen vormen coalitie tegen Apple’s App Store

Apple niet mee in het verhaal van Epic Games

Epic Games zet alles op alles in deze rechtszaak om de problemen van de App Store bloot te leggen. Het bedrijf vind dat de downloadwinkel geen mogelijkheden biedt voor concurrenten en vele weg heeft van een monopolie. Ontwikkelaars worden simpelweg gedwongen om Apple’s systeem te gebruiken voor in-app aankopen, waardoor de commissie van 30% niet te omzeilen is. Het bedrijf noemt de store dan ook een Walled Garden. Iets wat Epic Games probeert te bewijzen door emails van Steve Jobs, Phil Schiller, Craig Federighi, Eddy Cue en Scoot Forstall te presenteren aan de rechtbank.

Apple vind voornamelijk dat Epic Games onmogelijke dingen wil. De ontwikkelaar van Fornite is gebrand op het feit dat Apple zijn hele strategie en systeem omgooit. Sterker nog: “ze willen dat we op Android gaan lijken”. Volgens Apple zit dat er echt niet in en is een enkele App Store nodig om zijn klanten de garantie te bieden waar ze op zitten te wachten. Daarmee refereert het bedrijf naar de veiligheid, privacy, betrouwbaarheid en kwaliteit die de apparaten bieden.

Apple vs Epic Games
De strijd is begonnen (Afbeelding: Epic Games)

Op zijn beurt geeft Epic Games CEO Tim Sweeney aan dat Apple op deze manier volledig controle houdt over iOS en de software die beschikbaar is het op platform.

Alles wat je moet weten

De strijd tussen Apple en Epic Games is gisteren losgebarsten in de rechtszaal, maar duurt al maanden. Het begon allemaal toen de ontwikkelaar van Fortnite besloot zijn gebruikers in-app aankopen te laten doen buiten de App Store om. Het resultaat: Apple trapt Fortnite uit de App Store en de strijd barst los.

Apple en Epic Games de rechtbank in: 5 dingen die je moet weten

Meer weten over de strijd tussen de twee partijen? We hebben in bovenstaand artikel vijf dingen op een rij gezet die je moet weten!

Reacties: 0

Wees de eerste die reageert.

Reageer op artikel:
Apple: ‘Epic Games wil dat we Android worden en daar hebben we geen zin in’
Sluiten