Wesley Akkerman
Wesley Akkerman App Store 7 mei 2021 0reacties

App Store: minstens één derde van de aanmeldingen afgeslagen

De rechtszaak tussen Apple en Epic Games blijkt een schat aan informatie vrij te geven, onder meer over de downloadwinkel App Store. Het blijkt dat ongeveer een derde van de aangemelde apps niet in de digitale winkel staan. Dat terwijl er toch al snel zo’n 5 miljoen apps aangemeld worden.

De rechtszaak tussen Epic Games en Apple gaat onder meer over hoe de iPhone-maker de App Store beheert. De game-ontwikkelaar, verantwoordelijk voor onder meer Fortnite, wil aan de rechtbank laten zien dat het een ontwikkelaar heel veel tijd, geld en energie kost iets in de downloadwinkel te krijgen.

Epic Games geeft toe: ‘bij schending van regels worden ontwikkelaars verbannen’

App Store-aanmeldingen

Journalist Leah Nylen, werkzaam bij Politico, tweet vanuit de rechtbank en legt daardoor veel en bijzondere moment vast. Heb je dus enigszins interesse in de zaak, volg haar op Twitter. Zo heeft Nylen deze week de bovenstaande informatie gedeeld in een serie tweets waar ook interessante cijfers naar voren komen.

Om zijn punt te maken liet de advocaat van Epic Games een aantal interessante statistieken zien. Het gaat om de hoeveelheid nieuwe en geüpdate apps die zijn aangeboden aan Apple in de afgelopen jaren. De cijfers zien er als volgt uit:

  • 2017 | 5,2 miljoen apps aangeboden, 33 procent geweigerd
  • 2018 | 4,8 miljoen aangeboden apps, 35 procent geweigerd
  • 2019 | 4,8 miljoen apps aangeboden, 36 procent geweigerd

Trystan Kosmynka, bij Apple verantwoordelijk voor het reviewproces van de App Store, laat weten dat slechts één procent van ontwikkelaars wiens apps geweigerd worden, het opnieuw proberen. En meestal wordt het besluit dan niet herzien door Apple.

Fortnite Epic Games Apple App Store
Fortnite op een iPhone. (Afbeelding: AFP / Chris Delmas)

Proces bestaat uit twee delen

Het recenseren van apps is overigens niet alleen een taak voor de mens. Een deel van het proces is ook geautomatiseerd. Het geautomatiseerde proces beslaat het scannen op malware, verboden toevoegingen en sdk’s die over datum zijn.

Ondertussen bekijken ook mensen welke apps er zoal voorbijkomen. Die mensen werken, zoals Kosmynka, soms dagen van tien uur. Dat blijkt naar verluidt uit een email van de verantwoordelijke, die in handen is van de advocaat van Epic Games.

Kosmynka heeft verder toegegeven dat sommige apps aanvankelijk goedgekeurd, maar later toch afgewezen worden. Zijn opmerking hierover is dat het om menselijk werk gaat. En waar mensen werken, worden fouten gemaakt.

Leah Nylen (Twitter)

Reacties: 0

Wees de eerste die reageert.

Reageer op artikel:
App Store: minstens één derde van de aanmeldingen afgeslagen
Sluiten