Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Hardware 5 mei 2021 2reacties

Grote winkelketen haalt AirTag uit schappen wegens risico voor kinderen

De langverwachte AirTag ligt inmiddels een ruime week in de schappen, maar niet meer bij de Australische winkelketen Officeworks. De groothandel voor kantoorbenodigdheden heeft de nieuwe tracker tijdelijk uit het assortiment gehaald. De reden daarvoor is niet officieel bekendgemaakt, maar het lijkt te maken te hebben met kindveiligheid.

Op Reddit beweren verschillende gebruikers dat ze bevestiging hebben gekregen van Officeworks vertegenwoordigers. Zij bevestigen dat de AirTag voorlopig niet meer te koop is omdat er twijfels zijn over de kindveiligheid. Het vervangen van de batterij zou te gemakkelijk zijn. Hierdoor bestaat de kans dat kinderen de AirTag opendraaien en zo bij de batterij kunnen komen. De voornaamste angst is dat zij deze vervolgens doorslikken.

Batterij van een AirTag vervangen

Het klopt inderdaad dat het vrij eenvoudig is om de AirTag van een nieuwe batterij te voorzien. Je duwt het plaatje aan de achterkant iets in en draait deze vervolgens naar links. Het achterplaatje komt zo los en onthult de batterij. Deze kun je vervolgens verwijderen en vervangen. Heel vaak hoef je dat overigens niet te doen. Volgens Apple biedt een CR2032-knoopcel batterij genoeg energie om je AirTag een jaar lang van stroom te voorzien.

Apple Air Tag 3
De Apple AirTag. (Afbeelding: Apple / Screenshot)

Er is enige twijfel of de AirTag wel voldoet aan de Australische eisen. In de voorschriften staat dat de batterij van een apparaat altijd goed afgesloten is. Dit moet gebeuren door middel van een klepje die gebruik maakt van een schroef of een vergelijkbare bevestigingsmethode. Het lijkt erop dat het gekozen systeem bij de AirTag voldoet aan deze eisen, maar heel duidelijk is het niet. Het lijkt erop dat die onduidelijkheid ertoe geleid heeft dat Officeworks de tracker uit het assortiment gehaald heeft.

Apple maakt zich geen zorgen

Apple heeft inmiddels ook gereageerd op dit verhaal. In een mail aan Gizmodo laat het bedrijf weten dat AirTag zo is ontworpen dat deze voldoet aan alle internationale eisen die gesteld worden met betrekking tot kindveiligheid, inclusief Australië. Het lijkt dus een kwestie van tijd totdat Officeworks de tracker weer opneemt in het assortiment.

Twijfel jij nog of je de AirTag in huis wil halen? Bekijk dan hier 5 functionaliteiten die de tracker de moeite waard maken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 2

zwah
zwah

Heel ver gezocht weer, dan zou je auto’s ook uit de handel moeten halen want die zijn ook niet veilig voor kinderen.

DokterBibber
DokterBibber

Maar waarom zou een kind wel de batterij opvreten en de Airtag niet?
Bovendien moet je Dr. Bibber ook bezig houden :wink:

Reageer op artikel:
Grote winkelketen haalt AirTag uit schappen wegens risico voor kinderen
Sluiten