Mark Hofman
Mark Hofman OMT Guides 9 mei 2021 0reacties

AirTag: zo kan iemand anders verbinding maken met jouw Apple-tracker

Tijdens het Spring Loaded evenement kondigde Apple de nieuwe AirTag aan. De tracker heeft een duidelijk doel, maar roept bij veel mensen vragen op. Iets dat ook zeker geldt voor de mensen die onze website bezoeken.

Vorige week stelde ik de vraag op ons forum wat jullie willen weten over de tracker. Cire stelde vervolgens de vraag: “Kan ik een aangemelde AirTag afmelden en vervolgens bij een andere iPhone aanmelden.” Het antwoord vind je in dit artikel!

AirTag niet geliefd bij Tile: “concurrentie welkom, maar houd het eerlijk”

Je AirTag terugzetten naar fabrieksinstellingen

Het is mogelijk om een AirTag voor verschillende iPhone-modellen te gebruiken. Hou er echter wel rekening mee dat de tracker gekoppeld wordt aan je Apple ID. Als jij binnen je eigen huishouden een tracker wil uitwisselen, dan moet deze eerst teruggezet worden naar de fabrieksinstellingen. Het is een proces dat binnen de Zoek Mijn-app makkelijk uitgevoerd kan worden. Al moet je natuurlijk wel even weten hoe je dat doet.

Je zet de tracker terug naar de fabrieksinstellingen op de volgende manier:

  • Open de Zoek Mijn-app
  • Selecteer de AirTag die teruggezet moet worden naar de fabrieksinstellingen
  • Veeg omhoog om deĀ instellingen Ā te openen
  • Selecteer de optieĀ Verwijder onderdeel
  • Selecteer bij het volgende venster wederom de optieĀ Verwijder onderdeel

Zodra je deze stappen hebt uitgevoerd is de AirTag ontkoppelt van je Apple ID en dus ook het Zoek Mijn-netwerk. Het is vanaf dat moment mogelijk om hem te koppelen aan een andere iPhone. Hou de tracker daarvoor in de buurt van het toestel en druk op de knopĀ Verbind.Ā 

Meer over de tracker

De AirTag is een handige tracker die gebruikmaakt van de U1-chip in je iPhone 11 of 12 en het Zoek Mijn-netwerk. Op deze wijze is het mogelijk om je spullen tot op de centimeter te tracken en kun je ze zelfs een geluidje af laten spelen. Erg handig natuurlijk, want het is mogelijk om hem aan je sleutelbos te hangen (soort van) en in je portemonnee te stoppen.

5 AirTag functionaliteiten die deze tracker de moeite waard maken

Benieuwd naar welke functionaliteiten de AirTag een goede deal maken? Lees dan zeker even het bovenstaande artikel!

Reacties: 0

Wees de eerste die reageert.

Reageer op artikel:
AirTag: zo kan iemand anders verbinding maken met jouw Apple-tracker
Sluiten