Huub Everstijn
Huub Everstijn iOS 6 mei 2021 0reacties

AirTag menu in ‘Zoek mijn’ app blijkt verborgen debug modus te hebben

Als je in de ‘Zoek mijn’ app een setje AirTag hebt toegevoegd, kun je een klein kijkje in de keuken van Apple’s softwareontwikkelaars krijgen. Een Reddit gebruiker heeft namelijk ontdekt dat je eenvoudig het AirTag debug menu kan openen.

Reddit-gebruiker Alex Magri-Olson struikelde per ongeluk op de debug-modus van Apple voor zijn AirTag, nadat hij gefrustreerd raakte door de prestaties van de tracker. Hij vertelde dat hij in eerste instantie geen verbinding kon krijgen met zijn AirTag. Eenmaal verbonden, kreeg Alex geen geen sterk signaal zo gauw de tracker zich buiten een straal van 0,8 meter bevond.

AirTag debug modus

Uit frustratie tikte Alex een keertje of vier, vijf op zijn naam in de ‘Zoek mijn’ interface en daar popte ineens het verborgen debug scherm op.

Je iPhone geeft in de debug modus realtime de diagnostiek van de AirTags, versnellingsmeter en gyroscoop-coördinaten, schermresolutie, tracking-animaties, haptische feedback-informatie en andere algemene technische informatie weer. Het venster toont ook een aantal schuifregelaars. Deze passen onder andere de camera-resolutie aan en zijn de stippen op het scherm te regelen. Om zelf een kijkje te nemen in het debug-menu, moet je iPhone 12 wel van iOS 14.5 zijn voorzien.

AirTags debug mode
Links het standaard ‘Zoek mijn’ venster, rechts zijn de debug-menu’s te zien (Afbeelding: Reddit / Alex Magri-Olson )

Voor de ‘gewone gebruiker’  is er niet veel aparts of handigs te ontdekken in de AirTag debug modus. Het gunt jou als gebruiker echter wel een mooi kijkje achter de schermen, met betrekking tot de kalibratie van de iPhone wanneer ‘Precision Finding’ is geactiveerd.

En zo zet je de debug modus weer uit

Je vindt geen knopje om de debug modus weer uit te schakelen. Je tapt gewoon nogmaals een keer of vier op de AirTag naam. Dan kom je weer terug in het normale scherm. Voor de daadkrachtigen onder ons nog een waarschuwing. Speel niet met de schuifjes, zonder dat je de beginstand goed in de gaten hebt gehouden. Eenmaal verschoven blijft verschoven. Er is geen herstelmogelijkheid of een andere mogelijkheid om terug te gaan naar de default instelling.

5 AirTag functionaliteiten die deze tracker de moeite waard maken

Hoewel het een functie binnen de ‘Zoek mijn’ app is, is de debug mode alleen beschikbaar bij de AirTag. Voor andere items, zoals bijvoorbeeld je AirPods, werkt de functie niet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 0

Wees de eerste die reageert.

Reageer op artikel:
AirTag menu in ‘Zoek mijn’ app blijkt verborgen debug modus te hebben
Sluiten