Mark Hofman
Mark Hofman Home 22 april 2021 0reacties
Leestijd: 2 minuten

Prijzen Ziggo en KPN stijgen volgens Pricewise weer: ‘jaarabonnement met €27 omhoog’

Ziggo en KPN worden komende zomer waarschijnlijk weer een stukje duurder. Dat is het resultaat van een prognose-onderzoek die Pricewise vandaag naar buiten brengt middels een persbericht. De verwachting is dat de consument gemiddeld €27 meer kwijt zal zijn in het komende jaar.

De twee grootste telecom-providers van ons land gooien naar verwachting de prijzen vanaf juli omhoog. Het gaat om een jaarlijkse verhoging die in 2021 forser is dan het jaar ervoor toen de prijs van een jaarabonnement nog met €20 steeg.

Ziggo-klanten krijgen sneller internet: zo check je of jij profiteert

KPN en Ziggo in 2021 weer duurder

De verwachting is dat KPN met een forsere stijging zal werken dan Ziggo. Die eerste provider gooit volgens het onderzoek van Pricewise de maandelijkse prijs met €2,50 omhoog. Klanten van Ziggo kunnen vanaf aankomende zomer een stijging van €2 verwachten. Op het eerste oog misschien niet zo’n gigantische stijging, maar het bedrag loopt de afgelopen jaren al flink op. Zo zijn de telecomtarieven in de afgelopen drie jaar al met zo’n €75 gestegen.

De stijging van dit jaar wordt volgens Jeroen Snellen (expert telecom Picewise) opgehangen aan de investeringen van de providers. Er is in het afgelopen jaar veel geld uitgegeven om het netwerk volledig klaar te maken voor de toekomst. “Ziggo werkt hard aan de uitrol van DOCSIS 3.1 en bij KPN ligt de investering in het netwerk en de uitrol aan van glasvezel”, zo laat Snellen weten. Door die eerste ontwikkeling krijgen klanten downloadsnelheden tot wel 1GB/s en gaan ook de uploadsnelheden omhoog.

KPN logo
Internet en televisie (Afbeelding: KPN / Bewerking: OMT)

Naast de investeringen gaat de prijs voornamelijk ook omhoog door de toenemende concurrentie op de telecommarkt. Door de populariteit van internet only pakketten kunnen consumenten op veel vlakken het beste van beide werelden krijgen. Internet bij de ene provider terwijl de andere provider je televisie levert is dus mogelijk. Hierdoor is het voor Ziggo en KPN bijvoorbeeld moeilijker om klanten ook daadwerkelijk vast te kunnen houden. Iets waar die tweede provider al mee te maken had met het uitfaseren van Telfort.

T-Mobile ging ze voor

De prijsverhoging wordt volgens Pricewise begin volgende maand aangekondigd en zal voor weinig mensen als een verrassing komen. Eerder dit jaar verhoogde T-Mobile bijvoorbeeld ook al de prijzen met de inflatiecorrectie van 1.6%. Het is niet duidelijk welke inflaticorrectie andere providers hanteren.

Ziggo Go-app met live TV en meer beschikbaar voor Apple TV

Benieuwd naar het hele verhaal? Lees dan hier het onderzoek van Pricewise terug!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 0

Wees de eerste die reageert.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.