Jelle van Es
Jelle van Es Nieuws 20 april 2021 0reacties

Xbox-games spelen op je iPhone? Vanaf vandaag is het mogelijk

Met de komst van Xbox Game Pass heeft Microsoft een sterke troef in handen. Met een abonnement op deze service is het mogelijk om Xbox-games op diverse platformen te spelen. Vanaf vandaag is dat ook mogelijk op de iPhone.

Microsoft heeft laten weten dat de Xbox Game Pass via een beta wordt uitgerold op diverse Windows 10 pc’s, iPhones en iPads. Op die manier kun je dus op je iPhone straks Halo of een andere game spelen.

Xbox-games spelen op je iPhone

Het spelen van Xbox-games op je iPhone gaat overigens wel via een omweg. Apple wil niet dat er apps op de App Store komen die je de mogelijkheid geven om games te streamen. Op die manier loopt Apple namelijk inkomsten mis, doordat transacties buiten de app om worden doorgevoerd. Daarom kwam Google Stadia in een eerder stadium al met een work-around in de vorm van een webbrowser. En dat is precies hetgeen dat je ook gaat doen om Xbox-games te kunnen spelen. Via een browser als Safari, Google Chrome of Edge kun je naar de website Xbox.com/play gaan. Daar kun je dan met een actief abonnement de games vanuit de Xbox Game Pass scoren.

Althans, wanneer je wordt uitgenodigd. Op dit moment is de beta echt alleen nog maar voor een kleine groep gamers beschikbaar. Via een invite-systeem moeten er dan telkens wat meer gamers bijkomen. Daarnaast is het ook nog maar de vraag of de service na de beta definitief live gaat. Eerder experimenteerde Microsoft al met een beta, waarbij je een enkele game kon spelen, wat niet tegen de regels van Apple was. Maar uiteindelijk is de catalogus groot en moet je als gamer meerdere games kunnen spelen. De app van destijds mocht dat niet aanbieden.

Dit heb je nodig

Om games van de Xbox Game Pass op je Apple-apparaat te kunnen spelen, heb je ten eerste dus een uitnodiging nodig. Daarnaast is een actief abonnement op de Xbox Game Pass Ultimate een must. Vervolgens moet je een controller hebben (of anders gebruik maken van touch controls) en tot slot is het handig om een goede verbinding te hebben, aangezien je de games streamt. Op Android-apparaten werkte dat erg goed.

Reacties: 0

Wees de eerste die reageert.

Reageer op artikel:
Xbox-games spelen op je iPhone? Vanaf vandaag is het mogelijk
Sluiten