Night
Night App Store 7 april 2021

WhatsApp test optie om chats over te zetten van Android naar iOS en vice versa

WhatsApp is een langverwachte functie aan het testen. Het gaat om de mogelijkheid om de chat-geschiedenis over te zetten van Android naar iOS (en omgekeerd). Het gemis van die optie is al heel lang een doorn in het oog van gebruikers van de app, die van smartphone-platform willen wisselen.

De functie wordt op dit moment getest in de nieuwste bètaversie van WhatsApp, aldus WABetaInfo. Het heeft nu dus nog geen zin om te zoeken naar een WhatsApp-update om je chat-geschiedenis over te zetten van je oude Android toestel naar iOS. We hopen echter wel dat de functie snel wordt opgenomen in WhatsApp .

Het is op dit moment alleen mogelijk om de chat-geschiedenis mee te nemen naar een nieuwe iPhone. Je chats worden dan opgeslagen op iCloud Drive.

Op het onderstaande screenshot is de functie Verplaats chats naar Android te zien. Hoe die functie verder werkt, is vooralsnog niet duidelijk. Evenmin is bekend op welke termijn WhatsApp de functie voor iedereen beschikbaar zal stellen. Soms zitten er maanden tussen een bèta en een publieke versie, soms komen testfuncties helemaal niet beschikbaar voor het grote publiek. Het blijft dus afwachten of de chat-migratie functie zijn weg zal vinden naar WhatsApp.

Chat migratie op een iPhone
Chat migratie op een iPhone

Er gaan al jaren geruchten dat WhatsApp werkt aan een manier om chats op meerdere apparaten beschikbaar te maken. Nu is WhatsApp nog altijd gekoppeld aan de telefoon en het telefoonnummer van de gebruiker. Apps als WhatsApp Web en de Mac app WhatsApp Desktop zijn dan ook niet veel meer dan een verlengstuk van je iPhone. Concurrerende chat-diensten bieden wel al volwaardige apps op verschillende apparaten.

Eerder gingen er ook al geruchten over een aparte iPad-app voor WhatsApp, maar ook daar is tot op heden niet veel van terecht gekomen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
WhatsApp test optie om chats over te zetten van Android naar iOS en vice versa
Sluiten