Mark Hofman
Mark Hofman Digital 16 april 2021 4reacties
Leestijd: 2 minuten

WhatsApp voor iPhone gebruiksvriendelijker door gloednieuwe update

WhatsApp rolt vandaag een nieuwe versie van zijn iOS-app uit. De bedoeling van de update is om iPhone-gebruikers te voorzien van een betere gebruikservaring en het bekijken van content makkelijker te maken.

Het gaat om versie 2.21.71 van de iOS-app van WhatsApp die vanaf vandaag uitgerold wordt. Gebruikers zullen in de loop van de dag de update tegen kunnen komen.

WhatsApp test optie om chats over te zetten van Android naar iOS en vice versa

WhatsApp gebruiksvriendelijker voor iPhone

WhatsApp rolt normaalgesproken al veel nieuwe functionaliteiten en verbeteringen uit in een jaar, maar dit jaar lijkt het in stroomversnelling te gaan. Iets dat zeker te verklaren is nu veel gebruikers overstappen dankzij de aangepaste gebruiksvoorwaarden. Deze gaan vanaf volgende maand in.

Versie 2.21.71 van de iOS-app zit dus wederom vol met handige functionaliteiten, maar brengt voornamelijk een grote verbetering met zich mee. WhatsApp rolde eerder al een feature uit die het mogelijk maakt om berichten, na een bepaalde tijd, automatisch te laten verdwijnen. Alleen had je als gebruiker niet heel veel controle over die functionaliteit. Deze nieuwe update brengt daar verandering in.

WhatsApp iPhone feature
Makkelijker content bekijken (Afbeelding: iPhone Hacks)

Gebruikers van WhatsApp kunnen nog steeds kiezen hoelang het duurt voordat een bericht verdwijnt, maar in groepsgesprekken zijn het niet alleen meer de beheerders die dat kunnen doen. Ook alle andere deelnemers kunnen er vanaf nu voor kiezen om hun berichten te laten verdwijnen. Beheerders van groepsgesprekken blijven overigens nog steeds de controle houden. Zo kunnen ze ervoor kiezen welke deelnemers wel en welke deelnemers niet hun berichten kunnen laten verdwijnen.

Sneller genieten van content

Met versie 2.21.71 maakt WhatsApp ook werkelijkheid van een functie die Twitter onlangs testte. Het zorgt ervoor dat je als gebruiker sneller kunt genieten van de content die binnenkrijgt. Het is vanaf nu mogelijk om foto’s en video direct in hun volledigheid te kunnen bekijken, zonder dat je erop hoeft te klikken.

Signal als alternatief voor WhatsApp: hoe veilig is de dienst?

Tot op heden was het altijd het geval dat dit soort content als preview in beeld verscheen. De update zorgt er dus voor dat die preview-functie verdwijnt. Volgens WhatsApp de uitgelezen manier om het leven voor mensen makkelijker te maken. Of iedereen daar dan ook echt op zit te wachten is overigens een tweede…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 4

nicj56
nicj56

Lekker innovatief anno 2021. Ben blij dat ik deze app na de verandering van de regels ga verlaten per 15-5.

csteelooper
csteelooper

Wélke verandering van de regels? De enige verandering van de regels die mij bekend is geldt niet in Europa.

nicj56
nicj56

Wie zegt dat jouw data in de EU is? Staat die daar buiten, dan kan die koppeling tussen de twee alsnog gebeuren en je data dus van WA naar FB…

csteelooper
csteelooper

Dat mag volgens de eigen voorwaarden niet. Data van EU-burgers dient in de EU te worden opgeslagen. Dit mede naar aanleiding van een zaak die in Duitsland gediend heeft. Bovendien mag ook de voorgenomen koppeling tussen de diensten niet plaatsvinden. Dat druist in tegen diverse richtlijnen van de EU, daarom geldt die koppeling dan ook niet in de EU.

Reacties 0
Reageer op artikel:
WhatsApp voor iPhone gebruiksvriendelijker door gloednieuwe update
Sluiten