Mark Hofman
Mark Hofman Digital 19 april 2021

Facebook’s plannen: Messenger en WhatsApp binnen handbereik in één app

Twee jaar geleden werd er voor het eerst gesproken over het samenvoegen van de Facebook-diensten. Instagram, Messenger en WhatsApp zouden niet als één dienst te gebruiken zijn, maar de onderliggende architectuur zou in de toekomst overeen moeten komen. Vorig jaar werd de eerste stap in dat proces gezet en dit jaar is het tijd voor de tweede.

Vorig jaar kondigde Facebook al cross-messaging aan voor Instagram en Messenger. Nu gaat het bedrijf weer een stapje verder en lijken ook WhatsApp en Messenger samengevoegd te worden.

WhatsApp-gebruikers opgelet! Door deze fout raak jij je account kwijt!

WhatsApp en Messenger binnen handbereik

Officieel woord is er nog niet, maar de betrouwbare mensen van WABetaInfo en Alessandro Paluzzi brengen het nieuws naar buiten. Die laatste persoon is een leaker uit Italië die eerder de komst van de TikTok-rivaal (Reels) van Instagram vroegtijdig naar buiten bracht. Hij meldt dat er binnen de Facebook Messenger-app een sectie te vinden is waar jij je WhatsApp-gesprekken kunt voeren. Het gaat op dit moment alleen om de knop, want de volledige koppeling is nog niet te maken. Dat zal in de toekomst, net als dat bij Instagram, wel veranderen. Al heb jij als gebruiker altijd nog de mogelijkheid om niet in te stemmen met de wijzigingen. Mocht je dat doen, dan zullen de apps hetzelfde blijven werken als ze nu doen.

Naast de komst van de intergratie met Facebook Messenger werkt WhatsApp aan nog meer veranderingen. De nieuwe update zal onder andere ook een aantal kleine wijzigingen met zich meebrengen op het gebied van ontwerp. Zo krijgen iOS-gebruikers onder andere een nieuwe notificatiebadge.

Steeds meer Facebook

Dankzij de strenge regels binnen de EU valt het voor ons nog wel mee, maar WhatsApp krijgt steeds meer te maken met Facebook. Het bedrijf van Mark Zuckerberg nam de applicatie dan in 2014 over met het duidelijk bericht dat WhatsApp als onafhankelijk bedrijf zou blijven opereren. Iets waarover veel critici destijds al twijfels hadden. Twijfels die de afgelopen jaren steeds meer terecht lijken te zijn.

Waarom WhatsApp niet meer data deelt met Facebook vanaf 8 februari

Vanaf mei dit jaar gaan de nieuwe gebruiksvoorwaarden in en deelt WhatsApp bijvoorbeeld al veel meer informatie met Facebook. Niet binnen de EU dus, maar wel daarbuiten. Benieuwd naar dat verhaal? Lees dan zeker even het artikel via de link hierboven. Opzoek naar een goed alternatief? Dan is dit artikel de moeite waard!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Facebook’s plannen: Messenger en WhatsApp binnen handbereik in één app
Sluiten