Mark Hofman
Mark Hofman Nieuws 21 april 2021 2reacties

Verloren AirTag niet alleen terug te vinden door mensen met iPhone

Met behulp van de Apple AirTag is het mogelijk om al jouw spullen in no-time weer terug te vinden. Alleen wat moet je doen wanneer je de daadwerkelijke tracker verloren bent?

Naast het feit dat je natuurlijk altijd de tracker zelf terug vinden in de Vind mij-app kan het natuurlijk altijd zo zijn dat je de AirTag echt kwijt bent. Wat dat betreft kun je vertrouwen op de goedheid van de mens. De trackers zijn niet alleen te herleiden voor mensen met een iPhone op zak, maar ook voor mensen die gebruik maken van Android.

Apple staat vunzige AirTag-graveringen met tekst en Emoji niet toe

Apple AirTag makkelijk terug te vinden

Gisteravond werd duidelijk dat de nieuwe AirTag ervoor moet zorgen dat jij je spullen niet meer kwijt raakt. Mocht dat wel het geval zijn, of ben jij de tracker zelf kwijt, dan is er gelukkig nog geen man overboord. De AirTag is namelijk voorzien van een Lost Mode, waardoor consumenten de tracker alsnog terug kunnen vinden. En als iemand anders hem vindt? Dan is een simpele scan met de NFC-functie van je iPhone al voldoende!

Wanneer iemand met een NFC-functie op zijn smartphone de AirTag scant krijgt deze persoon de contactgegevens van de eigenaar te zien. Op die manier is het mogelijk om de gevonden tracker weer bij de rechtmatige eigenaar te brengen. Iets dat dus niet alleen werkt voor mensen met een iPhone op zak, maar ook voor mensen met een Android-smartphone. Dat wordt duidelijk in dit document dat Apple publiceerde.

De Apple AirTag is in Lost Mode dus te scannen door elk apparaat dat voorzien is van NFC-mogelijkheden.

Apple AirTag
De tracker in de portemonnee (Afbeelding: Apple)

Trackers ook voor Android?

Voor Android-gebruikers die direct enthousiast worden over de Apple AirTag: de tracker is helaas alleen voor iPhone te gebruiken.

We begrijpen het goed als mensen nu misschien het idee krijgen dat de Apple AirTag te gebruiken is in combinatie met een Android-smartphone. Helaas is dat alleen niet het geval. De trackers zijn alleen te gebruiken wanneer deze in Lost Mode staan, waardoor ze teruggebracht kunnen worden naar de eigenaar. Hierdoor wordt er gebruik gemaakt van de NFC-mogelijkheden, maar dat geldt niet voor de normale werking van het product.

Apple zoekt officieel de concurrentie met Tile en introduceert de AirTag

De AirTag moet namelijk ingesteld worden via de Vind mij-app en is ook volledig geïntegreerd met het platform. Gezien het feit dat deze applicatie niet beschikbaar is voor Android-gebruikers is het instellen van de tracker dus ook niet mogelijk. Meer weten? Lees dan zeker even het artikel via de link hierboven!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 2

poezenbeest
poezenbeest

Dus…. Ik hang dat ding aan mijn huissleutels. Iemand vindt die en heeft dan meteen het adres van de deur waar die sleutels bijhoren….

Handig!

kanon
kanon

Dus… je hebt de AirTag blijkbaar nog niet uitgeprobeerd?

In de ‘verloren’ modus kun je alleen een telefoonnummer invoeren. Wellicht om te voorkomen dat het psychisch uitgedaagde deel van de gebruikers zijn sleutels verliest en de vinder verzoekt om ze bij hem thuis af te leveren :wink:

Reageer op artikel:
Verloren AirTag niet alleen terug te vinden door mensen met iPhone
Sluiten