Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Digital 22 april 2021 0reacties

Twitter in 4K op je iPhone: nieuwe feature nu beschikbaar voor iOS

Twitter heeft aangekondigd dat alle gebruikers voortaan via de app op Android en iOS afbeeldingen in de 4K-resolutie kunnen uploaden. Andere gebruikers kunnen die afbeeldingen dan ook daadwerkelijk in 4K bekijken. Een welkome toevoeging, omdat het platform niet bekendstaat om de hoge beeldkwaliteit van gedeelde media.

Houd er rekening mee dat afbeeldingen die via Twitter gedeeld worden er vanaf nu veel beter uit kunnen zien. Het bedrijf laat namelijk weten dat iedereen afbeeldingen in de 4K-resolutie kunnen uploaden naar het platform. Het maakt dan niet uit of je de applicatie op Android of iOS gebruikt, gelukkig.

Twitter-afbeeldingen in een hogere resolutie

Op het web kon dat al een tijdje. Daar kunnen gebruikers al enige tijd afbeeldingen in een maximale resolutie van 4.096 bij 4.096 pixels uploaden en bekijken. Echter, de mobiele applicaties konden tot op heden afbeeldingen met maximale afmetingen van 2.096 bij 2.096 uploaden, helaas.

Eerder dit jaar testte Twitter nog de optie voor het uploaden van 4K-afbeeldingen naar het sociale medium. Blijkbaar beviel het de testers en het bedrijf zo, dat de optie nu dus voor iedereen beschikbaar is. En dat is goed nieuws, want deze upgrade kon Twitter wel gebruiken.

De optie moet ingeschakeld worden

Voordat je met de nieuwe functie aan de slag kunt, moet je hem nog wel even inschakelen. Dat doe je via de instellingen van de applicatie, onder het kopje waarmee je datagebruik beheert. Daar moet je laten weten dat je afbeeldingen in hoge kwaliteit wil zien en wil kunnen uploaden, waar mogelijk.

Whatsapp en Twitter zijn dé plek voor emoji: deze 10 gebruiken jullie het meest

Je hebt verder toegang tot drie opties binnen de app. Je kunt de hoge resolutie-afbeeldingen natuurlijk negeren. Maar je kunt ook aangeven dat je ze alleen wil gebruiken op wifi. Tot slot is er de optie dat je ze gebruikt op wifi en het mobiele netwerk. Zo wil het bedrijf voorkomen dat je onopgemerkt meer data verbruikt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Twitter

Reacties: 0

Wees de eerste die reageert.

Reageer op artikel:
Twitter in 4K op je iPhone: nieuwe feature nu beschikbaar voor iOS
Sluiten