Mark Hofman
Mark Hofman Nieuws 6 april 2021

Tim Cook duidelijk over toekomst: ‘over tien jaar waarschijnlijk niet meer bij Apple’

In een uitgebreid interview met Kara Swisher (The New York Times) heeft Apple CEO Tim Cook een hoop opvallende uitspraken gedaan. Toch was er één uitspraak die de luisteraars van het interview die het meest opviel. Een uitspraak die alles te maken heeft met de toekomst van Cook bij het bedrijf.

Tim Cook heeft namelijk laten weten dat hij niet verwacht dat hij over tien jaar nog in dezelfde positie zit. Sterker nog: het is volgens hem zeker niet waarschijnlijk dat hij over tien jaar überhaupt nog bij Apple zit.

Binnen tien jaar mogelijk een andere Apple CEO

Tim Cook is dit jaar tien jaar actief als CEO van Apple. Op 24 augustus 2011 werd hij, nadat hij al een tijd de werkzaamheden van Steve Jobs op zich had genomen, officieel het hoofd van het bedrijf. Cook zelf kijkt met tevredenheid terug op die tijd, maar denkt niet dat hij het bedrijf nog eens tien jaar zal leiden. Zo laat hij in het interview met Kara Swisher weten:

“Nog eens tien jaar? Waarschijnlijk niet! Maar ik kan je wel vertellen dat ik me op dit moment erg goed voel en dat het einde nog niet in zicht is. Tien jaar is alleen wel een erg lange tijd die ik waarschijnlijk niet meer vol ga maken”

Uiteraard werd er direct gevraagd naar hoe Tim Cook zijn leven zonder Apple ziet. “Ik heb echt geen flauw idee, want ik hou zo ongelofelijk veel van dit bedrijf”, laat hij weten. “Ik kan me eigenlijk geen leven inbeelden waar Apple geen onderdeel van is. Ik weet het antwoord op die vraag dus pas op het moment dat het zover is.”

Interessant interview

Naast het feit dat Tim Cook met Kara Swisher praat over de toekomst, is het interview ook om andere reden zeer interessant te noemen. Het interview is namelijk ontzettend breed en de CEO van Apple is ontzettend open. Zo worden bijvoorbeeld onderwerpen als Parler, App Tracking Transparency, de juridische strijd met Epic Games en politiek besproken. Ook laat Tim Cook onder andere weten dat Apple niet bezig is met een eigen auto, maar zegt de CEO wel erg gecharmeerd te zijn van Tesla.

Benieuwd naar het interview? Deze is via deze link te beluisteren als podcast!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tim Cook duidelijk over toekomst: ‘over tien jaar waarschijnlijk niet meer bij Apple’
Sluiten