Raymon Mens
Raymon Mens Gadgets 13 april 2021 2reacties

Spotify onthult eigen autoradio genaamd Car Thing

Spotify komt het dashboard veroveren. De streamingdienst heeft namelijk zijn eigen autoradio uit de doeken gedaan. Eerdere geruchten waren juist, de naam is Car Thing. Dit accessoire is voor iedereen die geen CarPlay of Android Auto heeft.

Het kleine apparaat (116 x 63 x 6 mm) heeft een touchscreen om door de Spotify-bibliotheek te navigeren. Daarnaast zijn er verschillende knoppen aan de bovenrand, plus een groot wiel, voor eenvoudigere bediening en verbinding.

Spotify Car Thing ondersteunt “Hey Spotify”

Verder vinden we vier microfoons voor spraakopdrachten. Spotify is onlangs begonnen met het activeren van de “Hey Spotify”-functie op mobiele apparaten en is ook van plan deze naar het dashboard te brengen.

Het apparaat heeft geen luidspreker, maar stuurt geluid naar de autoluidsprekers via Bluetooth, USB of een aux-kabel. Car Thing wordt geleverd met verschillende klemmen, zodat het apparaat in elk voertuig kan worden gehangen. Het is geen op zichzelf staand apparaat, het moet via Bluetooth verbonden zijn met een smartphone om de inhoud te streamen.

Spotify Car Thing
Klik/tap voor groter. (Afbeelding: Spotify)

Nog niet in Nederland

Car Thing wordt momenteel nog getest en is niet wereldwijd beschikbaar. Spotify verstrekt het gratis aan een deel van zijn Premium-abonnees in de Verenigde Staten. Ze moeten er zelf om vragen en betalen alleen de verzendkosten van $ 6,99. Het apparaatje heeft al wel een prijs, namelijk 79 dollar (66 euro). De dienst heeft echter nog niet besloten wanneer Car Thing op de markt komt. Spotify benadrukt dat het eerste experiment en de feedback van gebruikers de toekomst van het project zullen bepalen.

Spotify maakte ook duidelijk dat het niet van plan was om hardwarefabrikant te worden. Het is gewoon een kwestie van een specifiek gat opvullen. Voor het overige heeft de dienst veel partners in de audio-industrie en is er natuurlijk CarPlay.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 2

richard
richard

Leuk ding… maar ik hoop binnenkort CarPlay te hebben! :oncoming_automobile:

pixeldude
pixeldude

Hip ding, helaas heeft mijn 2007 golf geen van de 3 genoemde aansluitingen… Denk dat veel oude auto’s dat probleem hebben.

Reageer op artikel:
Spotify onthult eigen autoradio genaamd Car Thing
Sluiten