Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Digital 30 april 2021 0reacties

Spotify rolt nieuwe bibliotheek uit voor iOS-app voor meer overzicht

Spotify heeft de bibliotheek binnen de iOS-app flink vernieuwd. Het is de bedoeling dat gebruikers sneller hun favoriete muziek terugvinden en eventueel opnieuw kennismaken met de pareltjes die ze al even niet meer gehoord hebben.

Spotify gooit de bibliotheek op de schop. De bibliotheek is de sectie waarin je favoriete nummers en podcasts staan, die je gemakkelijker zou moeten kunnen terugvinden. De laatste tijd is dat een behoorlijke uitdaging geworden, waardoor er dus een flinke update nodig was. En die update is nu gearriveerd.

Spotify richt pijlen op Apple Podcasts en introduceert abonnementen

Update voor Spotify-bieb

Het idee achter de update is dat je straks beter in staat bent de content terug te vinden die je al eerder leuk gevonden hebt. Je krijgt tools waarmee je je persoonlijke bieb beter kunt beheren en organiseren. Ook moet het voor iedereen gemakkelijk worden nieuwe content toe te voegen aan je eigen bibliotheek.

Spotify-bieb
De nieuwe bieb op Spotify (Afbeelding: Spotify)

Het nieuwe design komt in de komende weken naar alle gebruikers op zowel Android als iOS. Zoals altijd geldt nog steeds dat alleen gebruikers met een Premium-abonnement liedjes en podcasts kunnen downloaden; dat verandert dus niet. Je moet dus nog steeds betalen voor die functionaliteit.

Alles op één plek

Tot nu toe is het zo dat podcasts op Spotify een eigen plekje hebben. Maar na het updaten worden ook de podcasts op dezelfde hoop gegooid. Bovenaan vind je verschillende filters waarmee je heel snel de indeling van de bibliotheek aanpast. De opties zijn albums, artiesten, afspeellijsten en podcasts. Mocht je offline zijn, of de offline-modus gebruiken, dan is er nog een extra filter: downloads. Wanneer je op dat knopje drukt, dan krijg je alle lokaal opgeslagen media te zien. Verder krijg je de optie om de gefilterde content te rangschikken op basis van het alfabet, recent afgespeeld of de naam van de artiest.

Tot slot ben je in staat tot vier afspeellijsten, albums of podcasts vast te pinnen aan de bovenkant, zodat je die altijd snel terugvindt. Je hoeft daarvoor alleen maar naar rechts te vegen op het album, de lijst of de podcast. Ook is er de optie alle content in een grote, visueel aantrekkelijke, rasterweergave te checken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Spotify

Reacties: 0

Wees de eerste die reageert.

Reageer op artikel:
Spotify rolt nieuwe bibliotheek uit voor iOS-app voor meer overzicht
Sluiten