Mark Hofman
Mark Hofman App Store 22 april 2021 0reacties
Leestijd: 2 minuten

Spotify haalt hard uit naar Apple’s App Store beleid tijdens rechtszaak

De rechtszaak rondom de App Store is in volle gang. Afgelopen nacht was het bijvoorbeeld de beurt aan o.a. Spotify om de zorgen over de digitale winkel uit te spreken. Dat het bedrijf die kans met beide handen aangreep is een understatement te noemen.

Het bedrijf achter de populaire streamingdienst haalde tijdens de rechtszaak hard uit naar Apple. Zo is er niet alleen verbazing over de manier waarop de App Store werkt, maar wordt het bedrijf ook beschuldigd van machtsmisbruik.

Bloomberg, New York Times en ESPN voegen zich bij coalitie tegen Apple App Store

Spotify haalt uit naar App Store beleid

Spotify en Match Group (het bedrijf achter Tinder ) hebben zich vannacht uitgelaten over de App Store. De twee partijen beschuldigen Apple ervan om de positie van de downloadwinkel te misbruiken. Met de huidige regels krijgen concurrenten, volgens de bedrijven, geen kans om een eerlijke strijd te voeren.

“De App Store regels zijn niets meer dan een grove machtsgreep”

De bovenstaande uitspraak werd gedaan door Spotify’s Chief Legal Officer Horacio Gutierrez en is zeker geen verrassing te noemen. Spotify valt sinds de lancering van Apple Music al over de regels van de App Store. De twee diensten zijn allebei voor €9,99 per maand te gebruiken, alleen moet Spotify wel 30% afdragen aan Apple. Iets dat het bedrijf als een struikelblok ziet, gezien het meer van zijn gebruikers moet vragen door deze regel.

De strijd in de rechtszaal is voorlopig nog niet gestreden en veel van dit soort grote namen zullen in de komende weken hun verhaal doen.

Spotify 16x9
Klik/tap voor groter (Afbeelding: ANP XTRA/Rob Engelaar)

Apple Podcasts ook voorzien

Ondanks alle problemen die de huidige App Store-regels met zich meebrengen wijzigt Apple zijn strategie voorlopig nog niet. Gisteren bevestigde Apple nog tegenover deze website dat het nu ook 30% gaat vragen voor podcasters die via Apple Podcasts geld gaan verdienen. Vanaf het tweede jaar hanteert het bedrijf een commissie van 15%.

Zoveel gaat Apple vangen voor de abonnementen in de vernieuwde Podcasts-apps

Benieuwd wat er precies gaat veranderen op gebied van Apple Podcasts en hoe de abonnementen er uit gaan zien? Lees dan het artikel via de bovenstaande link!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 0

Wees de eerste die reageert.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Spotify haalt hard uit naar Apple’s App Store beleid tijdens rechtszaak
Sluiten