Mark Hofman
Mark Hofman Apple TV 23 april 2021 0reacties

Nieuwe Siri Remote niet te gebruiken voor sommige tvOS games

De Siri Remote heeft, tot tevredenheid van vele gebruikers, een upgrade gekregen. Toch slaat Apple op het gebied van games toch een beetje de plank mis.

De nieuwe afstandsbediening is namelijk niet voorzien van een accelerometer en gyroscoop. Iets dat voor een groot deel van de 3D games voor tvOS wel vereist is. Er zijn dus sommige games die met de vernieuwde Siri Remote niet te spelen zijn.

Apple’s nieuwe Siri Remote niet alleen op nieuwe Apple TV te gebruiken

Siri Remote niet altijd te gebruiken

De nieuwe Siri Remote lost een hoop problemen op waar Apple TV-gebruikers al jaren tegenaanlopen. Dat was ook wel nodig, want de huidige afstandsbediening viel bij veel gebruikers niet in de smaak. Het vernieuwde model zal voor meer enthousiasme kunnen zorgen, al zullen gamers teleurgesteld zijn.

Door het ontbreken van de accelerometer en gyroscoop ondersteunt de Siri Remote bepaalde standaard input-functionaliteiten niet. Apple zelf gebruikt de functionaliteiten niet, maar bepaalde Third-Party games voor tvOS wel. Het gebruik van Motion Controls is hierdoor dan ook uitgesloten, wat voor sommige gebruikers misschien een tegenvaller is.

Apple Arcade 16x9
Apple Arcade (Afbeelding: Apple, montage: OMT)

Ondanks het feit dat dit niet handig is van Apple is het wel de vraag hoeveel mensen er daadwerkelijk last van hebben. Er zijn veel gamers die gebruik maken van gamecontrollers om hun spellen, bijvoorbeeld via Apple Arcade, te spelen. Wie wel vasthoudt aan de Siri Remote zal dus goed moeten nadenken of de nieuwe Apple TV de moeite waard is.

Vernieuwde Apple TV

Apple kondigde eerder deze week dan eindelijk de nieuwe Apple TV 4K aan. De nieuwe generatie is onder andere voorzien van een A12 Bionic Chip en beschikt over HDR-ondersteuning. Daarnaast is het mogelijk om de helderheid van het aangesloten scherm optimaal te benutten door deze met een iPhone af te stellen.

https://www.digitaltrends.com/home-theater/new-siri-remote-59-dollars/

Benieuwd hoe dat werkt, wat er nog meer nieuw is en hoeveel het apparaat je kost? Lees dan ook zeker even het artikel over de aankondiging via de bovenstaande link.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 0

Wees de eerste die reageert.

Reageer op artikel:
Nieuwe Siri Remote niet te gebruiken voor sommige tvOS games
Sluiten