Mark Hofman
Mark Hofman Hardware 22 april 2021 0reacties

Apple’s nieuwe Siri Remote niet alleen op nieuwe Apple TV te gebruiken

Apple brengt volgende week vrijdag niet alleen de nieuwe Apple TV op de markt, maar introduceert ook een nieuwe Siri Remote. De afstandsbediening is compleet vernieuwd en gelukkig niet alleen op het meest recente model te gebruiken.

De nieuwe afstandsbediening is vanaf 30 april ook los te verkrijgen en wordt ondersteund door oudere modellen. Dit zorgt er dus voor dat geïnteresseerden niet speciaal een nieuw model hoeven aan te schaffen om alsnog aan de slag te gaan.

Apple’s Spring Loaded: alle aankondigingen op een rij

Siri Remote ook op oudere modellen

De nieuwe Siri Remote is in totaal voor drie verschillende modellen te gebruiken. Uiteraard biedt het nieuwste model de ondersteuning, maar ook de vorige generatie Apple TV 4K werkt met de afstandsbediening. Dit model dateert al uit 2017 en zal dus bij de meeste mensen in de woonkamer staan. Mocht jij gebruikmaken van een Apple TV HD uit 2015, dan is de nieuwe Siri Remote ook voor jou.

De Siri Remote is ditmaal voorzien van een ronde controlepad die veel wegheeft van de iPod-bediening. Verder is het apparaat voorzien van een knop om je televisie in te schakelen of uit te schakelen, en ben je voorzien van een knop om het geluid stil te zetten. De speciale knop voor Siri zit op deze Siri Remote aan de zijkant. Of dit ook een daadwerkelijke verbetering is zal de tijd ons leren, maar op papier lijkt het een stap in de goede richting te zijn.

Apple TV 4K 2021 Siri Remote
Goed te gebruiken voor Arcade! (Afbeelding: Apple / Bewerking: OMT)

De Siri Remote is los verkrijgbaar voor de verkoopprijs van €65 en is vanaf 30 april 2021 te bestellen.

Apple TV 4K

Zoals gezegd komt de nieuwe Siri Remote samen met een nieuwe generatie Apple TV. Het apparaat is ditmaal voorzien van een A12 Bionic chip en HDR-ondersteuning. Wie de optimale kijkervaring wil behalen kan gebruikmaken van zijn of haar iPhone. Met de smartphone is het mogelijk om de helderheid van het aangesloten scherm precies goed af te stellen.

Apple TV krijgt langverwachte upgrade: nieuw model aangekondigd!

Benieuwd hoe dat precies werkt en hoeveel het apparaat kost? Lees dan zeker even het artikel via de bovenstaande link!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 0

Wees de eerste die reageert.

Reageer op artikel:
Apple’s nieuwe Siri Remote niet alleen op nieuwe Apple TV te gebruiken
Sluiten