Night
Night App Store 9 april 2021

Samsung lanceert iTest, om iPhone gebruikers het ‘Galaxy-gevoel’ te laten proeven

Samsung verhoogt zijn inspanningen om iPhone-klanten voor zich te winnen. De smartphonemaker heeft een nieuwe website gelanceerd met de naam “iTest”, waarmee iPhone-gebruikers “een voorproefje van Samsung kunnen krijgen” via een webapplicatie die de Android-ervaring simuleert.

Als je de iTest-website van Samsung bezoekt, wordt gevraagd om de webapplicatie toe te voegen aan het startscherm van je iPhone. Zodra je dit hebt gedaan, kun je het net als elke andere app starten en wat hands-on tijd krijgen met de Android-interface.

Samsung legt uit:

Je staat op het punt om een ​​voorproefje te krijgen van Samsung, zonder van telefoon te wisselen. We kunnen niet elke functie repliceren, maar je zou snel moeten zien dat het niet moeilijk is om te switchen naar ‘de andere kant’.

 

Samsung iTest
Samsung iTest.

De ervaring is eigenlijk best wel indrukwekkend en bootst de Android- en Samsung Galaxy-ervaring prima na. Alles wordt gedaan middels een webapp die gewoon op een iPhone draait. Je kunt heel wat doen, waaronder bladeren door de Galaxy Store, thema’s wijzigen, de Samsung Camera-app verkennen en meer. De bannerafbeelding in de Galaxy Store promoot natuurlijk Fortnite, dat Apple uit de App Store heeft verwijderd.

Wanneer je in de Samsung iTest-app op je iPhone bezig bent, ontvang je zelfs een verscheidenheid aan gesimuleerde tekstmeldingen en telefoontjes. Daarin worden verschillende dingen benadrukt die je kunt uitproberen en verschillende manieren om met vrienden te communiceren. En uiteraard gebruikt Samsung dit ook als een kans om zijn andere Galaxy-producten te promoten, zoals Galaxy Buds Pro, Galaxy Watch3 en Galaxy Buds Live.

Samsung iTest
Samsung promoot natuurlijk zijn eigen producten.

Maar hoewel de algehele gesimuleerde ervaring indrukwekkend is, zijn er ook tegenvallers. Naast de beperkingen die web-apps kennen kun je bij veel van de apps alleen de splash schermen bekijken. Als u bijvoorbeeld de map met de naam ‘populaire apps’ probeert te openen, krijg je de melding:

Maak je geen zorgen, alle apps waar je van houdt, zijn beschikbaar. Want laten we eerlijk zijn, de meeste zijn Google-producten en we zijn goede maatjes met die jongens.

 

Samsung adverteert met iTest vooralsnog alleen in Nieuw-Zeeland, maar de website is wereldwijd toegankelijk. We zouden er overigens niet raar van staan te kijken als Samsung deze iTest-ervaring vroeg of laat omzet in een wereldwijde marketingcampagne.

De nieuwe iTest-website van Samsung komt nadat populariteit van de iPhone 12-serie heeft geleid tot een flinke toename van smartphonegebruikers die overschakelen van Android naar iPhone. Met dat in gedachten is het niet moeilijk te begrijpen waarom Samsung nu pogingen onderneemt om iPhone-gebruikers terug te winnen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Samsung lanceert iTest, om iPhone gebruikers het ‘Galaxy-gevoel’ te laten proeven
Sluiten