Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Products 15 april 2021
Leestijd: 2 minuten

Samsung onthult deze maand de krachtigste Galaxy-laptop ooit

Samsung heeft een nieuw Galaxy Unpacked-evenement aangekondigd voor 28 april aanstaande, waar de “krachtigste Galaxy” aangekondigd wordt. En dat terwijl we dit jaar al twee Unpacked-evenementen gehad hebben voor de Galaxy S21- en de Galaxy A-serie. Wat kunnen we van het nieuwe apparaat verwachten?

Het Zuid-Koreaanse bedrijf heeft een korte teaser de wereld in gebracht waarin medegedeeld wordt dat we op 28 april 2021 de “krachtigste Galaxy” te zien krijgen. Ook krijgen we een blauwe doos te zien, maar verder wordt er niets over het apparaat of het evenement gezegd in de video die twaalf seconden duurt.

Samsung lanceert iTest, om iPhone gebruikers het ‘Galaxy-gevoel’ te laten proeven

Nieuwe laptops van Samsung?

Het is dus op dit moment echt gokken wat Samsung voor ons in petto heeft. Het kan gaan om een nieuwe tablet of wellicht nog een nieuwe smartphone, die we dan later dit jaar kunnen kopen. Maar de redactie van SamMobile verwacht dat het gaat om een nieuwe laptop, binnen de Samsung Galaxy-lijn.

Mogelijk brengt het bedrijf een nieuwe versie van de Galaxy Book Go, Galaxy Book Pro of de Galaxy Book Pro 360 uit. De Galaxy Book Go is naar verluidt een Windows 10-laptop met een volgende generatie Qualcomm Snapdragon 8cx/7c-processor en ingebouwde LTE-connectiviteit.

Vermeende specificaties

Dat apparaat krijgt naar verluidt een scherm van 14 inch, een full hd-resolutie, 4GB tot 8 GB aan werkgeheugen en 128GB tot 256 GB aan interne opslagruimte. Ook is er ruimte voor een MicroSD-kaart en zijn er opties als bluetooth 5.1, dualband wifi, een toetsenbord met verlichting, usb-c-poorten en opladen met 34,5 watt.

De Samsung Galaxy Book Pro en Galaxy Book Pro 360 moeten volgens de laatste geruchten een elfde generatie Intel Core-processor krijgen. Het OLED-touchscreen krijgt naar verluidt een verversingssnelheid van 90 Hz. Daarnaast is er mogelijk ondersteuning voor de S Pen, evenals 4G en 5G.

Exclusieve Samsung-functies

De laatste twee laptops zijn straks waarschijnlijk verkrijgbaar met schermformaten van 13,3 en 15,6 inch. Ook krijgen ze een solid state drive (een ssd), Thunderbolt 4-poorten en exclusieve Samsung-functies, zoals ondersteuning voor Samsung Notes en het smarthomeplatform SmartThings.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuw, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
Samsung onthult deze maand de krachtigste Galaxy-laptop ooit
Sluiten