Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Digital 14 april 2021 0reacties

Netflix steekt populair profiel in een nieuw jasje: alles wat je moet weten

Netflix geeft de profielen van kinderen een flinke update. Waar het kinderprofiel eerst een kopie leek voor volwassenen, krijgt het nu een volledig eigen uitstraling.

Wie regelmatig op Netflix komt zal zijn eigen scherm zonder twijfel herkennen. Zodra je de app opstart zie je een op maat gemaakte pagina. Deze pagina is gebaseerd op jouw voorkeuren en de content die je eerder bekeken hebt. Iets dat tot nu ook het geval was bij de profielen voor kinderen, maar vanaf vandaag dus veranderd is.

Netflix-kijkers kunnen voorlopig niet genieten van belangrijke AirPods feature

Netflix gaat aan de slag voor kinderen

Voorheen leek het kinderprofiel erg op die van volwassenen. Zo zagen de kids ook verschillende rijen met populaire shows en andere suggesties uit de bibliotheek. Dat gaat nu wat veranderen. De bovenste rij laat de content zien waar kinderen het meest naar kijken. Daarbij komt nu ook een karakter uit de series die de kleinsten moeten helpen om te kiezen wat te kijken.

Om de bovenste rij optimaal in te richten gebruikt Netflix de data van wat kinderen eerder hebben gekeken. Zo krijgen zij bovenaan de karakters die ze het liefst zien. Dat kunnen ook figuren zijn die niet deel uit maken van Original-series. Als een kind op zo’n vlak klinkt verandert ook de achtergrond.

Netflix wijzigt profiel
De vernieuwde pagina (Afbeelding: TechCrunch)

Een nieuwe aanpak

Netflix heeft voor deze verandering gekozen, omdat kinderen de streamingdienst anders gebruiken dan volwassenen. Kinderen maken hun selectie voor programma’s vaak visueel. De kleintjes van tegenwoordig kunnen makkelijk hun eigen vinden via de afstandsbediening of iPad. Met thuiswerken is Netflix dan ook de ideale babysitter en kunnen ze zelf makkelijk het programma bedienen.

Dit is waarom veel oudere Macs geen Netflix in 4K kunnen afspelen

Netflix gaat de nieuwe kinderprofielen gelijk over de hele wereld uitrollen. Voor de tablet- en mobiele versie moet je nog even wachten. Deze wordt de komende maanden nog getest. Zet jouw koter dus eerst maar voor de televisie als je eventjes rust wil of hard moet werken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 0

Wees de eerste die reageert.

Reageer op artikel:
Netflix steekt populair profiel in een nieuw jasje: alles wat je moet weten
Sluiten