Jelle van Es
Jelle van Es Review 28 april 2021 0reacties
Leestijd: 2 minuten

NBA 2K21 review: deze Apple Arcade-titel is je tijd niet waard

NBA 2K21 is op de PlayStation of de Xbox met gemak één van mijn favoriete titels van het afgelopen jaar. Het spel wordt op dagelijkse basis gebruikt en daarom was ik ook best enthousiast over de komst van de game op Apple Arcade.

Alleen nu ik het spel een aantal uur gespeeld hebt wordt het me al snel duidelijk. Deze Apple Arcade-titel is je tijd simpelweg niet waard.

NBA 2K21 op de Apple Arcade

Uiteraard is NBA 2K21 op de Apple Arcade iets minder uitgebreid dan op de spelcomputer. Zo heb je eigenlijk alleen de mogelijkheid om je eigen carrière te spelen of ga je aan de slag met losse potjes. Dat is dus een stuk minder dan op de spelcomputer, waarbij je met de MyTeam-modus de mogelijkheid hebt om je eigen dreamteam te maken. Het is dus niet heel erg veel wat je kunt doen.

Spelen met touchcontrols (Afbeelding: 2K Games)

Wanneer je de game gaat spelen dan wordt het er eigenlijk niet beter op. Dit is zo’n typische port die er beter niet had geweest. Zo is de beleving in de wedstrijd compleet weg door het gebrek aan commentaar. Er is wel iets, maar het is peanuts in vergelijking met wat je gewend bent op bijvoorbeeld de PlayStation 4. Daarnaast is de gameplay minder uitgebreid. Zo mis ik de optie om tijdens de verdediging de juiste speler te selecteren, waardoor verdedigen soms wat lastig is. Hetzelfde geldt dat je niet de mogelijkheid hebt om de bal naar een specifieke speler te passen. Dat zijn essentiële elementen die ontbreken.

Visueel matig

Verder is NBA 2K21 op de Apple Arcade visueel echt behoorlijk matig te noemen. Je ziet nog wel dat spelers gebaseerd zijn op de echte spelers, maar het is allemaal wel van het niveautje PlayStation 2. En dat is gewoon jammer om te zien. Tot slot is de game wat lastig te spelen wanneer je het met touchcontrols wilt doen. Alles zit dan behoorlijk priegelig bij elkaar. Alles bij elkaar opgeteld is deze versie van de basketbal-gamer er één die je over kunt slaan. Het is beter om hem voor een paar tientjes op de spelcomputer te scoren.

Visueel minder sterk (Afbeelding: 2K Games)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 0

Wees de eerste die reageert.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.