Mark Hofman
Mark Hofman Nieuws 14 april 2021 0reacties

Ming-Chi Kuo: ‘Apple laat deze opvallende iPhone varen in 2022″

Terwijl we met smart af zitten te wachten tot datgeen wat Apple ons volgende week gaat laten zien, is betrouwbare analist Ming-Chi Kuo al bezig met de plannen van volgend jaar. Zo ziet hij Apple o.a. een opvallende beslissing nemen.

De iPhone 14 serie, die we volgend jaar dus te zien krijgen, wordt voorzien van een aantal zeer grote upgrades op het gebied van het camerasysteem. Maar die beslissing komt niet zonder gevolgen.

Officieel: Apple Event op 20 april 2021 aangekondigd

Apple laat deze iPhone varen in 2022

Apple heeft volgens Ming-Chi Kuo geen plannen om in 2022 een nieuwe compacte smartphone op de markt te brengen. Volgens de analist kunnen we de komst van de 5.4-inch iPhone 14 mini wel vergeten. De compacte smartphone verscheen in 2020 voor het eerst en zal naar alle waarschijnlijkheid ook dit jaar voorzien worden van een upgrade. Iets dat in 2022 dus niet lijkt te gebeuren.

Toch wil Apple in 2022 gewoon weer vier verschillende iPhone-modellen op de markt brengen. Volgens Ming-Chi Kuo krijgen we in dat jaar twee 6.1-inch modellen te zien en twee 6.7-inch modellen te zien. Twee van deze toestellen zullen onderdeel zijn van de non-Pro line-up van de iPhone 14. De overige twee logischerwijs dus wel.

iPhone 12 mini
Het dual-camerasysteem (Afbeelding: Mark Hofman / OMT)

Het is ergens wel te begrijpen dat Apple rekening houdt met een iPhone 14-release zonder mini-variant. Het succes van de iPhone 12 mini is namelijk veel minder dan in eerste instantie gedacht werd. Iets dat waarschijnlijk ook te maken heeft met het feit dat Apple begin vorig jaar de iPhone SE (2020) op de markt bracht. De echte liefhebbers van compacte smartphone zouden rond die tijd al voorzien kunnen zijn geweest van een nieuw model.

Wat verwacht Ming-Chi Kuo nog meer?

De wereld kijkt naar volgende week dinsdag, maar Ming-Chi Kuo kijkt naar 2022. De analist staat bekend om zijn accurate voorspellingen, waardoor we zijn woorden op z’n minst serieus kunnen nemen. Zo heeft hij zich onder andere ook uitgelaten over de kwaliteit van de camerasystemen in 2022. Deze zouden sterk verbeterd zijn ten opzichte van de jaren daarvoor. Volgens Kuo moeten we denken aan een nieuwe 48 megapixel sensor en video-opnames in een resolutie van 8K.

Het laat in ieder geval zien dat Apple, mocht Kuo het bij het juiste eind hebben, de grote upgrades op dat gebied bewaard voor 2022. We hoeven wat dat betreft niet al te veel wijzingen te verwachten van de iPhone 13. Benieuwd wat we wel al denken te weten? Bekijk dan zeker even de video die we daarover maakten:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 0

Wees de eerste die reageert.

Reacties 0
Reageer op artikel:
Ming-Chi Kuo: ‘Apple laat deze opvallende iPhone varen in 2022″
Sluiten