Mark Hofman
Mark Hofman Hardware 30 april 2021 0reacties

Magic Keyboard te gebruiken op M1 iPad Pro: ‘hij past alleen minder goed’

De nieuwe 12.9-inch M1 iPad Pro is voorzien van een miniLED beeldscherm, waardoor de tablet 0.5mm dikker is dan zijn voorganger. Voor de meeste mensen is dat waarschijnlijk geen probleem, maar voor bezitters van een Magic Keyboard is dit alles behalve handig.

Eerder deze week dook het bericht op dat de nieuwe tablet veel handige accessoires kan ondersteunen, maar dat het Magic Keyboard van vorig jaar niet te gebruiken is. Een bericht dat Apple ontkracht op de supportpagina van de tablet.

Nieuwe M1 iPad Pro is prachtig, maar er zit een addertje onder het gras

Magic Keyboard te gebruiken op M1 iPad Pro

Wie een M1 iPad Pro aanschaft zou in theorie gebruik kunnen maken van het Magic Keyboard van vorig jaar. Apple laat met dit bericht een tegengeluid horen op datgeen wat eerder deze week naar buiten kwam. Volgens het bedrijf is de accessoire volledig functioneel wanneer je hem op de 12.9-inch tablet aansluit. Wat dat betreft geen zorgen dus voor mensen die het toetsenbord in huis hebben. Al wil het overigens niet zeggen dat je helemaal geen problemen tegenkomt.

Ondanks het feit dat de nieuwe M1 iPad Pro gebruik kan maken van het Magic Keyboard, kunnen we niet zeggen dat de boel lekker past. Apple maakt duidelijk dat het 0.5mm verschil in dikte ervoor zorgt dat het hoesje minder goed past. Iets dat je als consument vooral merkt wanneer je de accessoire sluit.

M1 iPad Pro Magci Keyboard
De accessoire (Afbeelding: Apple)

Mensen die gebruik willen maken van het 11-inch model zitten overigens gewoon goed. Gezien het feit dat deze variant niet voorzien is van een miniLED-beeldscherm, blijven de afmetingen hetzelfde. Het Magic Keyboard van vorig jaar zit voor dit model dus als gegoten.

Tekorten verwacht

Het is natuurlijk heel fijn dat het Magic Keyboard van vorig jaar te gebruiken is, maar dan moet je natuurlijk wel hand kunnen leggen op de M1 iPad Pro. Apple liet tijdens de bekendmaking van de kwartaalcijfers weten dat het bedrijf later dit jaar tegen problemen aanloopt. Zo heeft het bedrijf uiteraard ook te maken met het internationale chiptekort.

Apple waarschuwt: ‘iPad en Mac tekorten verwacht voor later dit jaar’

In het bovenstaande artikel lees je alles over de verwachtingen van Apple en de eventuele vervolgstappen van het bedrijf.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 0

Wees de eerste die reageert.

Reageer op artikel:
Magic Keyboard te gebruiken op M1 iPad Pro: ‘hij past alleen minder goed’
Sluiten