Jelle van Es
Jelle van Es Nieuws 7 april 2021

MacBook Pro in een nieuw jasje: toont dit concept de ultieme laptop?

Wij houden altijd wel van concepten van toekomstige producten. Zo zou Apple naar verluid werken aan een 14-inch MacBook Pro. Die aankondiging laat nog even op zich wachten, maar dat neemt niet weg dat creatievelingen nu al nadenken over wat de nieuwe laptop kan gaan worden.

Deze keer hebben we het concept van de 17-jarige Ian Zelbo, die zijn kunsttukje op Twitter met de wereld deelde. En wat ons betreft smaakt dit MacBook Pro-concept absoluut naar meer.

MacBook Pro concept smaakt naar mee

Als we kijken naar het concept van deze 14-inch MacBook Pro, dan zitten daar veel elementen in die gebruikers graag zien. Zo is de liefde voor de Touch Bar over het algemeen ver te zoeken bij de gebruikers en die ontbreekt dan ook in dit concept. Daarnaast brengt de laptop de MagSafe magnetic charger terug van weggeweest. Datzelfde geldt ook voor de porten voor HDMI en een SD-kaart lezer. Op die manier hoef je dus minder te klooien met allemaal verschillende dongles. Dat is iets wat ik persoonlijk echt zou toejuichen, want het geklooi met allemaal verloopjes naar USB-C is best wel irritant. Bekijk het concept in de onderstaande post.

Uiteraard is dit MacBook Pro concept er vooral om gewoon te kunnen fantaseren op wat er komen gaat. En de kans is groot dat Apple op een gegeven moment een 14-inch versie van de laptop gaat onthullen. Die geruchten zijn er al sinds de lente van vorig jaar. Het nieuwe model zou een groter scherm kunnen plaatsen in dezelfde chasis als het huidige 13.3 inch model. Er zou dan gebruik gemaakt worden van hele dunne bezels, waardoor je meer scherm hebt en minder randen.

Touch Bar kan verdwijnen

Het ontbreken van de Touch Bar is overigens niet heel erg gek. Eerder liet de bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo al weten dat de kans groot is dat deze functie in toekomstige modellen achterwege wordt gelaten. En dat kan ik alleen maar toejuichen.

‘Opvolger MacBook Air krijgt geen Touch Bar, wel Touch ID’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
MacBook Pro in een nieuw jasje: toont dit concept de ultieme laptop?
Sluiten