Huub Everstijn
Huub Everstijn iPad 25 april 2021 4reacties
Leestijd: 2 minuten

Nieuwe M1 iPad Pro is prachtig, maar er zit een addertje onder het gras

Apple kondigde tijdens het Springloaded event van afgelopen dinsdag twee nieuwe uitvoeringen van de M1 iPad Pro aan. De nieuwe tablets zitten vol met vernieuwingen en verbeteringen. Toch zit er bij het 12,9-inch model een addertje onder het gras.

Apple onthult nieuwe iPad Pro met M1 en indrukwekkend miniled display

De nieuwe 11-inch en 12,9-inch M1 iPad Pro zitten vol met verbeteringen en vernieuwingen. De 12,9 inch uitvoering heeft zelfs een mini-LED Liquid Retina XDR scherm, dat voor een prachtig beeld zorgt. Meer detail, briljantere kleuren, dieper zwart en met een superbe contrastverhouding. Alleen maar positief nieuws, zou je denken.

Halve millimeter dikkere 12,9-inch M1 iPad pro zorgt voor problemen

Dat nieuwe mini-LED Liquid Retina XDR in de 12,9-inch uitvoering is er waarschijnlijk debet aan dat deze tablet een fractie dikker is geworden dan zijn voorganger. Het is amper een halve millimeter en nauwelijks zichtbaar voor het blote oog. En toch zorgt juist dát voor een nadeel.

De vele vernieuwingen in de M1 iPad Pro
De vele vernieuwingen in de M1 iPad Pro (Afbeelding: Apple Inc.)

Dat nadeel komt aan het licht als je een ouder Magic Keyboard wil aansluiten op de 12,9-inch M1 iPad Pro. Volgens het Franse iGeneration voorkomt die bijna verwaarloosbare halve millimeter namelijk dat de nieuwe tablet fatsoenlijk dicht kan.

Het gevolg is dat trotse bezitters van de nieuwe 12,9-inch iPad een kleine 400 euro moeten uitgeven voor een nieuw Magic Keyboard, dat wél past. Oei.

11-inch versie is niet dikker geworden

Omdat de nieuwe 11-inch iPad geen XDR scherm heeft is de dikte van deze iPad gelijk gebleven. Dat houdt dus in dat oudere Magic Keyboards zonder problemen op deze tablet kunnen worden aangesloten.

Apple’s Spring Loaded: alle aankondigingen op een rij

Wel jammer. Je koopt de allerduurste, snelste iPad met het beste display dat er te krijgen is, en dan wordt je opgezadeld met een extra kostenpost, waar je niet op rekende… Wat vind jij ervan? Een gevalletje ‘da’s logisch als je oudere accessoires op een nieuwer apparaat wil aansluiten’ of onnadenkendheid van Apple? Laat het maar weten in de reacties.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 4

tomc
tomc

Ach, als je het geld hebt om je 1 jaar oude iPad Pro van minstens 1000 euro al weg te gooien voor een nieuwe dan is dit toch maar een kleintje.

ahenket
ahenket

Of in te ruilen. Of door te pasen aan je kind. Weggooien is ook weer zo wat. Ik zou zelf de oude incl toetsenbord doorzetten en dus idd een nieuwe met toetsenbord kopen. Dan heb je geen relatief oude meuk met nieuwe meuk.

Maar ik ben überhaupt geen iPad Pro klant, ik vergelijk het alleen met hoe ik iPhone’s en MacBook Pro’s hanteer ong om de 4 jaar.

blackvibes
blackvibes

Dit belachelijke verhaal is al volledig ontkracht…

johannes
johannes

Je mag eigenlijk hopen dat het een bewuste fout is en niet een domme fout. Een duur accessoire zoals dit MK moet natuurlijk langer dan 1 jaar meegaan. Maar als verkoopstrategie ( de bewuste fout) kan het verkeerd uitpakken en dan kan de nieuwe iPad Pro naast het nieuwe MK in de schappen blijven liggen. Er zijn nl. ook de M1 Macbook Air en M1 Macbook Pro bijna op hetzelfde prijsniveau…

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.