Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Nieuws 7 april 2021

LG lanceert gloednieuwe soundbars met Airplay 2-ondersteuning

LG heeft vier nieuwe soundbars aangekondigd, waarvan drie modellen ondersteuning aanbieden voor AirPlay 2. De brede speakers voor onder een televisie passen qua design (uiteraard) het beste bij tv’s van hetzelfde merk. Nieuw dit jaar zijn de soundbars waarmee je kunt geniet van de AI Sound Pro-functie van de LG-tv.

Het geluid van de tv wordt dan afgespeeld via de soundbar met de TV Sound Mode Share, waardoor de audio processing van AI Sound Pro wordt geleverd op de nieuwe soundbars. De soundbars bieden nu dezelfde geluidsmodi als de tv’s uit de 2021 line-up, zodat je snel schakelt tussen de soundbar en de tv met de tv-afstandsbediening.

Slimme functies voor LG-soundbars

De 2021 line-up is te gebruiken met meerdere spraakassistenten vanaf een slimme speaker, waaronder Google Assistant en Amazon Alexa. En met ondersteuning voor Apple AirPlay 2 en Chromecast, kun je je favoriete muziek en andere content direct vanaf je iPhone, iPad, Mac of Android streamen, bedienen en delen.

LG soundbar
LG soundbar

Veel van de nieuwe modellen zijn voorzien van Meridian Audio-tuning en Meridian-technologie, maar er is nu ook een nieuwe functie: Meridian Horizon-technologie. Die upgradet tweekanaals stereocontent tot meerkanaals audio om “een echt meeslepende luisterervaring te bieden”, ongeacht de positie of locatie van de soundbars.

Dolby Atmos en Vision

Alle 2021-soundbars van LG ondersteunen Dolby Atmos en DTS:X. Daarnaast is er Dolby Vision-compatibiliteit via 4K pass-through, zodat je er ook bijvoorbeeld je Apple TV-mediaspeler op kunt aansluiten.

Een aantal nieuwe modellen zijn bovendien Hi-Res Audio gecertificeerd, voor lossless playback op 24bit/96kHz, met de nuance van de originele studio-opname. De nieuwe lijn heeft HDMI eARC-ondersteuning voor een hogere bitrate, hoge resolutie content en Dolby Atmos-audio via één kabel. Ook speel je envoudig content af via usb en bluetooth.

Spatial awareness

AI Room Calibration moet optimaal geluid in elke omgeving bieden, met behulp van spatial awareness-technologie. Hiermee worden de afmetingen van een kamer gemeten, vervolgens worden de audio-instellingen van de soundbar aangepast op de specifieke kenmerken van de ruimte. De AI Sound Pro maakt gebruik van adaptieve geluidsregeling om het frequentiebereik en de uitbreiding van het geluidsveld automatisch aan te passen, afhankelijk van het type content waar je naar kijkt.

LG soundbar
LG soundbar

De nieuwe LG Soundbarmodellen, SP11RA, SP9YA, SP8YA en SP7Y zullen vanaf deze maand in de Benelux geïntroduceerd worden. De SP11RA, SP9YA en SP8YA ondersteunen meerdere stemassistenten. SP11RA, SP9YA, SP8YA en SP7Y hebben Meridian Horizon aan boord. De SP7Y is de enige zonder AirPlay 2-support.

Reageer op artikel:
LG lanceert gloednieuwe soundbars met Airplay 2-ondersteuning
Sluiten