Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Apple Inc. 29 april 2021 0reacties

Apple’s kwartaalcijfers door het dak dankzij iPhone, iPad en Mac

Uit de meest recente kwartaalcijfers van Apple blijkt dat zowel de Mac als de iPad wederom goed gescoord hebben en heel winstgevend zijn. De vraag is nu hoe lang dit succes doorzet. De groene cijfers zijn vooral te danken aan de thuiswerkers die door de pandemie niet naar kantoor gaan. Maar nu gaat de wereld langzaamaan van het slot.

De iPhone 12 is één van de producten die, tussen januari en maart van dit jaar, erg in trek was. Samen met de populariteit van de iPad en de Mac levert dat de fabrikant een kwartaalomzet om van 89,6 miljard dollar. Dat is een stijging van 54 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2020.

Apple boert goed

De iPhone-lijn laat een stijging zien van 66 procent en is goed voor 48 miljard dollar. De verkopen van de Mac en de iPad zijn het tweede financiële kwartaal gestegen met respectievelijk 70 en 78 procent en dat heeft natuurlijk alles te maken met de pandemie. Mensen werken thuis en studenten en scholieren studeren thuis.

iPad Pro (2020) preview
Klik/tap voor groter (Afbeelding: Mark Hofman / OMT)

De laatste twee productgroepen stijgen de komende maanden wellicht minder hard. De wereld gaat langzaamaan weer open, nu regeringen wereldwijd de lockdowns beetje bij beetje terugtrekken en iedereen naar een ‘normale’ manier van leven kan. Dat gaat ongetwijfeld impact hebben op de omzet van bedrijven.

Wat gebeurt er in de toekomst?

Apple doet het voor nu in elk geval goed. Ook de categorie voor diensten, waar allerlei abonnementen onder vallen, noteert winst. Die is van 13,3 miljard vorig jaar naar 16,9 miljard dollar dit jaar gegaan. Ondertussen wachten investeerders, consumenten en analisten op wat Apple in de toekomst gaat doen.

De verwachting is dat het bedrijf een stap maakt richting augmented reality en een eigen bril op de markt uitbrengt. Daar hebben verschillende medewerkers al interessante uitspraken over gedaan, waaronder CEO Tim Cook. Die noemt de technologie de volgende grote stap op de technologiemarkt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Apple

Reacties: 0

Wees de eerste die reageert.

Reageer op artikel:
Apple’s kwartaalcijfers door het dak dankzij iPhone, iPad en Mac
Sluiten