Mark Hofman
Mark Hofman Nieuws 2 april 2021

Veelbesproken iPhone SE Plus laat mogelijk nog jaren op zich wachten

De veelbesproken iPhone SE Plus wordt hoogstwaarschijnlijk het eerste SE-toestel dat voorzien is van een edge-to-edge beeldscherm. Hiermee wordt bedoeld dat de grote schermranden, die op dit moment altijd aanwezig waren op de toestellen, gaan verdwijnen. Al neemt dit project nog wel redelijk wat tijd in beslag.

Althans, dat is het nieuws dat DSCC-oprichter Ross Young vandaag naar buiten brengt. Volgens hem verschijnt er wel degelijk een SE iPhone met een groter beeldscherm, maar moeten we nog twee jaar wachten voor het zover is. Ouch!

iPhone SE Plus met edge-to-edge beeldscherm in 2023

De iPhone SE (2020) was een groot succes en voor veel consumenten een uitkomst. De SE-serie is bij een grote groep gebruikers geliefd en er werd dan ook met smart gewacht op een opvolger. Maar nu die opvolger inmiddels al bijna een jaar in de schappen ligt, is het weer tijd om vooruit te kijken. Verschillende bronnen hebben inmiddels al bevestigd dat de opvolger van de SE (2020) nog tot 2022 op zich laat wachten. Maar de inmiddels veelbesproken iPhone SE Plus zal in dat jaar het daglicht nog niet zien.

Volgens Ross Young krijgen we in 2022 een nieuw SE-model te zien dat een 4.7-inch LCD scherm met zich meedraagt. Het gaat dus wederom om een model dat hoogstwaarschijnlijk hetzelfde ontwerp draagt als de iPhone 8. Weinig innovatie op dat gebied dus, al heeft Apple dus wel grote plannen voor 2023. De veelbesproken iPhone SE Plus zal op dat moment namelijk het daglicht zien. Dat toestel is niet voorzien van een 4.7-inch, maar een 6.1-inch beeldscherm. Dat beeldscherm loopt, net als bij de iPhone 12-serie, over het hele oppervlak van de smartphone.

Hole punch notch

Met een scherm van 6.1-inch zal de nieuwe iPhone SE Plus fysiek net zo groot zijn als de huidige iPhone 12 en iPhone 12 Pro. De verwachting is dan ook dat het Plus-model een duurdere optie is en niet persé als vervanger van het 4.7-inch model op de markt zal worden gebracht. Daarbij zal het toestel in 2023 voorzien zijn van iets dat we al jaren zien in de Android-markt: een hole punch notch. Het gaat hierbij om een klein gaatje in het scherm waar de selfiecamera in verwerkt is.

De iPhone SE Plus is een smartphone die in de wandelgangen al jaren besproken wordt. Ming-Chi Kuo liet bijvoorbeeld in december 2019 al weten dat Apple met een dergelijke smartphone bezig was. Later kondigde hij aan dat deze het daglicht pas in 2021 zou zien, maar Young tempert die verwachtingen. Als de DSCC CEO gelijk heeft moeten we zeker nog twee jaar wachten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Veelbesproken iPhone SE Plus laat mogelijk nog jaren op zich wachten
Sluiten