Mark Hofman
Mark Hofman Geruchten 19 april 2021 2reacties

iPhone 13: ‘Pro-modellen eindelijk voorzien van langverwachte verbetering’

Het lijkt steeds meer een zekerheid te worden dat Apple in 2021 eindelijk overstag gaat. De kans dat een heerlijke functionaliteit, die Android-smartphones al jaren hebben, naar de iPhone 13 komt wordt namelijk steeds groter.

Waar eerder al gesproken werd over de komst van de functionaliteit naar de iPhone 13 Pro lijkt er nu ook een tweede model voorzien te worden. Het zal weinig mensen verbazen, maar ook de grotere iPhone 13 Pro Max krijgt ondersteuning voor een hele fijne feature.

iPhone 13: Vijf interessante geruchten die vorige week boven water kwamen

iPhone 13 Pro-modellen krijgen heerlijke functionaliteit

Beeldschermen met een hogere verversingssnelheid worden voor je gevoel vaak overschat. Totdat je er eentje in gebruik hebt. Sinds 2017 worden er al Android-toestellen op de markt gebracht met een 90Hz verversingssnelheid en in het afgelopen jaar zien we steeds vaker schermen met 120Hz verschijnen. Een uitstekende toevoeging die tegenwoordig ook te vinden is op smartphones van nog geen €300. Dat de premium-toestellen van Apple nog niet voorzien zijn in 2021 is dus eigenlijk wel een beetje bizar. Iets dat met de iPhone 13 Pro-modellen overigens wel eindelijk lijkt te veranderen.

Volgens Display Supple Chain Consultants analist Ross Young krijgen de twee meest geavanceerde iPhone 13-modellen dit jaar een LTPO-beeldscherm. Dit beeldscherm zorgt er niet alleen voor dat er gebruik gemaakt wordt van een hogere verversingssnelheid, maar ook dat deze varieert. Net als bij de Samsung Galaxy S21 wordt de snelheid op het scherm van je iPhone 13 Pro dus aangepast aan je gebruik. Wanneer je een game speelt zal de verversingssnelheid dus hoger liggen dan wanneer je het nieuws leest. Iets dat niet alleen fijn is voor het oog, maar ook zeker voor de batterij van je iPhone 13 Pro of Pro Max.

De technologie is direct te vergelijken met de ProMotion-technologie van de iPad Pro (2020). De verwachting was eerder al dat Apple deze ook toe zou passen op de iPhone 12, maar daar kwam niets van terecht. De twijfel rondom de komst van technologie lijkt dit keer overigens minder groot te zijn.

Wie is Ross Young?

Wie onze website volgt zal de naam Ross Young nog wel vaker tegenkomen. Maar wie is deze bron precies?

Ross Young is de oprichter en CEO van de Display Supply Chain Consultants. Als analist houdt hij de boel op displaygebied goed in de gaten en deelt hij de meest recente ontwikkelingen vaak als eerste met de wereld. Zijn berichten moeten altijd met een korreltje zout genomen worden, maar zijn reputatie is zeker niet mis. Sterker nog: als Ross Young zich uitlaat is de kans aanzienlijk groot dat er een kern van waarheid in zit. Zo werd er vorig jaar dus gesproken over de komst van ProMotion voor de iPhone 12. Een gerucht dat Young direct ontkrachtte.

Veelbesproken iPhone SE Plus laat mogelijk nog jaren op zich wachten

Vorige week liet Young zich niet uit over de iPhone 13, maar keek hij naar de nieuwe iPhone SE. Benieuwd wat hij daar over te zeggen had? Check dan ook zeker even de bovenstaande link!

Reacties: 2

steven1
steven1

als er iets is waar ik al lang op wacht.
innovatie in batterij technologie en capaciteit. voor de hele producten lijn.

neem nu de apple watch. batterij capaciteit. 18u
fitbit sense 7 dagen. en 200euro goedkoper.

Night
Night

Ik geloof niet dat de Fitbit dezelfde functionaliteit (en meet-mogelijkheden) biedt als de Apple Watch. Maar ik ben het met je eens; als je dat niet gebruikt, is die 200 euro duur betaald.

Reageer op artikel:
iPhone 13: ‘Pro-modellen eindelijk voorzien van langverwachte verbetering’
Sluiten