Gelekte iPhone 13 Pro-dummy toont kleinere notch

Door: Wesley Akkerman - 0 reacties
iPhone 13 dummy
(Afbeelding: Mac Otakara)

De Japanse blog Mac Otakara heeft een video gedeeld waarin we mogelijk de iPhone 13 Pro te zien krijgen. Het lijkt om een dummy te gaan die een kleinere notch gekregen heeft. De dummy is een mockup, maar geeft mogelijk wel een blik op wat we over een paar maanden kunnen verwachten van Apple.

De iPhone 13 Pro-dummy is mogelijk gebaseerd op gelekte informatie vanuit de bevoorradingsketen. Dergelijke informatie wordt vaker door bedrijven gedeeld, zodat ze vast kunnen beginnen met het ontwerpen en produceren van allerlei accessoires, zoals bijvoorbeeld telefoonhoesjes. Of de informatie klopt, is vaak een tweede.

Dummy unit van iPhone 13 Pro

Uit de gelekte gegevens blijkt dat dit nieuwe Pro-model een notch heeft met een hoogte van 5,35 millimeter, terwijl de breedte 26,8 millimeter is. Ter vergelijking: de iPhone 12 Pro heeft een scherminkeping met afmetingen van 5,3 millimeter hoog en 34,83 millimeter breed. Dat scheelt dus nogal wat.

Dat betekent dus dat de notch van de iPhone 13 Pro, in elk geval in het geval van de dummy unit, ietwat hoger maar ook veel smaller is. Dit kan door een aantal zaken komen, maar waarschijnlijk heeft Apple de oorspeaker een beetje verplaatst. Die speaker zit waarschijnlijk in de bovenste rand van de iPhone.

Veranderingen aan het design

Daardoor worden de andere onderdelen een beetje naar beneden geduwd. Uit eerdere geruchten bleek dat Apple deze designverandering al bij de iPhone 12-lijn wilde doorvoeren, maar dat is er uiteindelijk niet van gekomen. Daardoor heeft die smartphone-lijn dezelfde inkeping als de iPhone 11-lijn.

Verder blijkt uit de video dat Apple waarschijnlijk de frontcamera een andere plek gegeven heeft. Die staat niet meer rechts, maar nu links van de notch. Een echte uitleg voor de verandering is er (nog) niet, maar mogelijk heeft het iets te maken met de manier waarop de notch nu intern opgebouwd is.

Mac Otakara

Reacties

0 reacties