Wesley Akkerman
Wesley Akkerman iPhone 19 april 2021 1reactie

iPhone 13: nieuwe foto onthult gehoopte verandering aan de notch

Een lekker genaamd DuanRui heeft meer foto’s gedeeld van een screenprotector voor de iPhone 13, waardoor we nu een betere indruk hebben van het design van het toestel. Het gaat dan met name om de notch die natuurlijk bovenaan het scherm zit. Naar verluidt wordt die scherminkeping ietwat smaller dan op de iPhone 12.

Eerder deze maand verschenen er al afbeeldingen waarop we mogelijk al kennis konden maken met een opvallende designverandering voor de iPhone 13. Maar dit keer heeft dezelfde informatielekker een vergelijking gemaakt met de iPhone 12. Daardoor is het verschil in notches behoorlijk goed zichtbaar.

iPhone 13 met kleinere notch

DuanRui heeft de afbeeldingen mogelijk van het Chinese Weibo gehaald, al is het redelijk onduidelijk wat de originele bron is. Op de afbeeldingen zien we “film samples” of screen protectors die rekening houden met het nieuwe formaat van de notch. Je ziet duidelijk dat de inkeping een stuk kleiner is.

De nieuwe notch op de iPhone 13 wordt na verluidt minder breed, maar wel iets langer. Apple heeft dat vermoedelijk voor elkaar gekregen door de speaker te verplaatsen naar de bovenste rand, boven de TrueDepth-camera en Face ID-onderdelen. Bovenaan de protector zie je een nieuwe opening zitten.

Andere notch, ander camerasysteem

In februari claimde DigiTimes, op basis van bronnen uit de bevoorradingsketen, al dat Apple de iPhone 13 zou voorzien van een aangepaste notch. Het camerasysteem zou dusdanig anders worden, waardoor er dus ook eens gekeken zou kunnen worden naar de vormgeving van die inkeping in het scherm.

iPhone 13: ‘Pro-modellen eindelijk voorzien van langverwachte verbetering’

Dat is niet de enige bron die het hierover gehad heeft. De bekende analist die Apple nauwlettend volgt, Ming-Chi Kuo, heeft eerder ook al gemeld dat er een smallere notch aankomt. En dan hebben we ook nog berichtgeving van de Japanse site Mac Otakara hierover voorbij zien komen.

Naar verluidt is de nieuwe notch 5,35 mm hoog en 26,80 mm breed. De notch op de iPhone 12 is 5,30 mm hoog en 34,83 mm breed.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Twitter

Reacties: 1

frimo
frimo

Als je met een zaklampje de notch verlicht kan je goed zien wat er achter zit. Links van de luidspreker twee zwarte rondjes (ca. 2,5 mm ø), rechts de camera en nog zo’n rondje. Tussen die rondjes en de rand van de notch zit links, onder en rechts zo’n 1,5 mm ruimte, aan de bovenkant zo’n 1 mm. Ik kan me niet voorstellen dat ze niet met een nauwkeurigheid van een halve mm kunnen werken, dan zou er zomaar 1,5 mm van de hoogte en 2 mm van de breedte van de notch af kunnen. Verkleinen ze de notch minder, dan ben ik niet onder de indruk.

Reageer op artikel:
iPhone 13: nieuwe foto onthult gehoopte verandering aan de notch
Sluiten