Mark Hofman
Mark Hofman iOS 23 april 2021 0reacties

Eerste ontwikkelaarsbeta’s iOS 14.6 en iPadOS 14.6 uitgerold: dit is er nieuw

Apple maakt zich niet alleen op voor de lancering van iOS 14.5 en iPadOS 14.5, maar is ook al direct bezig met de volgende versie van de besturingssystemen. De eerste ontwikkelaarsbeta’s duiken vandaag al op.

Het gaat logischerwijs om de allereerste beta van iOS 14.6 en iPadOS 14.6. Veel nieuwe functionaliteiten zijn er nog niet, maar we hebben wel een klein beetje inzicht in wat Apple van plan is.

iOS 14.5: deze 5 handige functionaliteiten komen naar je iPhone

iOS 14.6 en iPadOS 14.6: eerste beta live

De eerste betaversie van iOS 14.6 is beschikbaar voor ontwikkelaars. Al zullen er weinig zaken zijn die ze kunnen ondervinden, gezien het tot nu toe om een hele kleine update lijkt te gaan. Meldingen over grote nieuwe functionaliteiten blijven uit, wat met de komst van iOS 14.5 overigens wel logisch is. Die update zit namelijk vol met nieuwe functionaliteiten en verbeteringen.

De enige grote functionaliteit is op dit moment in zowel iOS 14.6 als iPadOS 14.6 te vinden. Het wordt namelijk mogelijk om je iPhone of iPad te updates naar de meeste recente Release Candidate, zonder dat het betaprofiel van je apparaat verwijdert hoeft te worden. Wanneer deze Release Candidate geïnstalleerd is wordt het ook mogelijk om toekomstige iOS of iPadOS versies te installeren of te verwijderen. Een kleine feature die voor ontwikkelaars en betatesters wel erg handig is.

iPhone 12 in het paars Amazon Prime Day
De paarse iPhone 12 inclusief wallpaper. (Afbeelding: Apple)

Verder zijn er op dit moment nog geen andere wijzigingen in het systeem te vinden. De kans dat iOS 14.6 en iPad 14.6 vooral problemen oplost is vrij groot.

Vanaf volgende week

Eerder deze week werd bekend dat iOS 14.5 eindelijk onze kant opkomt. Het veelbesproken besturingssysteem voor je iPhone zit vol met handige functionaliteiten. De meest besproken feature is natuurlijk de App Tracking Transparency waarmee het voor gebruikers mogelijk is om tracking van apps of websites tegen te gaan. Wanneer de update precies verschijnt is nog niet bekend, maar volgens het AirTag-persbericht duurt het nog maar een paar dagen.

Apple onthult stilletjes releasedata iOS 14.5, watchOS 7.4 en macOS 11.3

Benieuwd welke functionaliteiten het nieuwe besturingssysteem met zich meebrengt? Lees dan ook zeker even dit artikel!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 0

Wees de eerste die reageert.

Reageer op artikel:
Eerste ontwikkelaarsbeta’s iOS 14.6 en iPadOS 14.6 uitgerold: dit is er nieuw
Sluiten