Thomas Aalderink
Thomas Aalderink iOS 29 april 2021 0reacties

iOS 14.5: gebruikers melden probleem met App Tracking Transparency

Sinds begin deze week kunnen iPhone gebruikers aan de slag met iOS 14.5. Dankzij de nieuwe update kun je de stem van Siri aanpassen, je iPhone makkelijker ontgrendelen als je een mondkapje draagt en nog veel meer. Toch lijkt de privacy-functie App Tracking Transparency de meest in het oog springende verbetering. Helaas werkt deze nog niet voor iedereen.

In de afgelopen dagen hebben meerdere iPhone-gebruikers van zich laten horen. Allemaal lopen ze tegen hetzelfde probleem aan, namelijk dat App Tracking Transparency nog niet werkt. De veelbesproken privacy-functie zou direct na het installeren van iOS 14.5 moeten werken, maar dat blijkt niet altijd het geval te zijn.

iOS 14.5 bevat App Tracking Transparency bug

Meerdere iPhone-gebruikers laten weten dat de nieuwe privacy-functie bij hen volledig uitgeschakeld is. Ze zien de optie wel staan in de instellingen, maar kunnen deze vervolgens niet inschakelen. Hij is ‘grayed out’ en er staat niet bij wat er precies aan de hand is. Ook lukt het de gebruikers maar niet om de privacy-functie van iOS 14.5 werkend te krijgen.

In een support document voor iOS 14.5 laat Apple weten dat er drie redenen zijn waarom App Tracking Transparency mogelijk niet werkt. De functie is vergrendeld wanneer je:

  • ingelogd bent met een Apple ID voor je kind
  • Apple ID beheerd wordt door een school of andere onderwijsinstelling
  • ingelogd bent met een Apple ID die in de afgelopen drie dagen is aangemaakt

In alle andere gevallen zou App Tracking Transparency gewoon moeten werken. Helaas geven gebruikers aan dat dit niet het geval is. Het lijkt dus om een bug te gaan. Op Reddit wordt er veel gesproken over dit probleem. Volgens sommige gebruikers is Apple ook op de hoogte van deze bug, en wordt er gewerkt aan een oplossing.

Mogelijke oplossing

Het is niet ongebruikelijk dat er bugs optreden wanneer het besturingssysteem geüpdatet wordt. iOS 14.5 is daarop geen uitzondering. Normaalgesproken worden dit soort kinderziektes snel aangepakt door Apple. Mocht App Tracking Transparency bij jou ook niet werken, dan kun je proberen om opnieuw in te loggen bij iCloud. Meerdere gebruikers melden dat dit voor hen gewerkt heeft.

Wil je meer weten over App Tracking Transparency in iOS 14.5 en waarom je het zou moeten gebruiken? Klik dan hier. Wil je weten wat er allemaal nieuw is in iOS 14.5? Lees dan hier verder.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 0

Wees de eerste die reageert.

Reageer op artikel:
iOS 14.5: gebruikers melden probleem met App Tracking Transparency
Sluiten